Kettingreactie: Van Audrey Tautou naar Tom Ford

Kettingreactie: Van Audrey Tautou naar Tom Ford

Kettingreactie

Om toch maar regelmatig iets te schrijven op een blog hebben De Protagonisten een lange lijst samengesteld met allerlei onderwerpen. Terwijl we daar mee bezig waren kwamen we op het idee van de “kettingreactie”.

Je moet je hierbij voorstellen dat de ene protagonist ‘reageert’ op een post van de andere protagonist. Die reactie is niet inhoudelijk maar je filtert er een film, acteur, onderwerp of iets met de muziek uit en daar schrijf je vervolgens jouw post over.Van Audrey Tautou naar Tom Ford

In de laatste post ‘Alles klopt‘  wordt Audrey Tautou genoemd.
Zij speelde in 2009 in de biopic ‘Coco avant Chanel’. Een film over het leven van Gabrielle ‘Coco’ Chanel. De vrouw die – met het wereldvermaarde modehuis Chanel – de kijk op mode voorgoed veranderde. Deze week (10 april 2014) gaat ‘Yves Saint Laurent’ in première. Weer een biopic over een modeontwerper waarin we onder andere te zien krijgen hoe hij zijn mode imperium heeft opgebouwd.

Waar ik naar toe wil – via Chanel en YSL –  is een andere modeontwerper: Tom Ford.
Nee geen film over het leven en carrière van de Amerikaanse modeontwerper die modehuis Gucci weer terug op de kaart zette. Maar wat dan wel?

A single man

De film A single manis het verrassende regiedebuut van Tom Ford. Het scenario schreef Ford samen met David Scearce. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Christopher Isherwood. Het verhaal speelt zich af in 1962 en beschrijft een dag uit het leven van een man van middelbare leeftijd die het verlies van zijn geliefde niet kan verwerken.

George – het hoofdpersonage – wordt op een fantastische manier vertolkt door Colin Firth. De rol van Charley – zijn beste vriendin die worstelt met het ouder worden – is een mooie rol vertolkt door Julianne Moore. Niet verwonderlijk dat de film – en de acteurs – in diverse categorieën zijn genomineerd en ook prijzen in de wacht heeft gesleept. Zoals te verwachten is van een modeontwerper is de film zeer gestileerd, iets wat in dit geval alleen maar een pré is. Wat een genot om naar te kijken.

Hopelijk maakt deze post duidelijk wat De Protagonisten bedoelen met “kettingreactie”.  Ik kan niet wachten welke reactie deze post uitlokt in de volgende kettingreactie.

Geschreven door de vrouwelijke protagonist.

 

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.