Kettingreactie: van Sienna Miller naar Susan Sarandon

Elle Fanning

We gaan weer verder met een nieuwe kettingreactie. De vrouwelijke protagonist eindigde haar kettingreactie met Sienna Miller. Ja, wat moet je daar toch mee. Mooie vrouw (heel mooi zelfs) en misschien ook wel een goede actrice, maar toch gaat ze een beetje op in de menigte. Hoe ik van Sienna Miller uiteindelijk bij Susan Sarandon uitkom, lees je na de klik.

Sienna Miller

Sienna Miller! Niet al te opvallend dus! Een echte kameleon, zoals de vrouwelijke protagonist al schreef. Niet raar ook, aangezien ze model was, en dan ben je eigenlijk ook wel een beetje een kameleon. Jezelf altijd anders voordoen dan je bent. Eigenlijk net als in The Neon Demon. In die film overtreft Jesse’s schoonheid de schoonheid van iedereen in de modewereld. Ieder model wil dus haar schoonheid, ten koste van alles. Dit zorgt voor een uiteindelijk best wel obscure eindscène.

Elle Fanning

De rol van Jesse wordt vertolkt door Elle Fanning, het zusje van Dakota Fanning. We gaan niet door met Dakota, want we vinden dat Elle in betere films heeft geacteerd. Films die ons wat meer aan het hart liggen. Trumbo, Three Generations en 20th Century Women (staat nog steeds ongezien op onze Blindspotlijst van 2017) zijn daar voorbeelden van. Terwijl ik dit zo opschrijf bedenk ik mij dat het eigenlijk best wel raar is, dat we zeggen dat dit films zijn die ons meer aan het hart liggen, terwijl we er twee nog niet gezien hebben.

Susan Sarandon

In Three Generations speelt Elle de kleindochter van de bijna in vergetelheid geraakte Susan Sarandon. Ik weet nog wel dat je in de jaren 90 niet om die vrouw heen kon. Destijds werd er standaard op een zaterdagavond een film uitgezonden op RTL 4. Grote kans dat Susan Sarandon dan een rol had in die film. Waar je Susan van kunt kennen? Thelma & Louise, Dead Man Walking, The Witches of Eastwick en Alfie zijn enkele bekendere films van haar. Ze speelt tegenwoordig nog wel eens een rolletje, maar met haar 71 wordt ze er ook niet jonger op.

Ik vraag met totaal niet af of de vrouwelijke Protagonist Susan Sarandon kent, want dat weet ik wel zeker. Wat ik mij wel afvraag is hoe ze deze kettingreactie weer verder kan brengen. Genoeg open eindjes, dus ik laat het aan haar over wat of wie de volgende link in de ketting is.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.