Kettingreactie: van Eddie Redmayne naar Sienna Miller

kettingreactie

Ja, jullie zien het goed… een nieuwe kettingreactie! Voor de gelegenheid heb ik maar een bus WD40 olie gekocht, want de ketting is aardig verroest. De laatste kettingreactie dateert van 20 januari 2016! Deze kettingreactie gaat van Eddie Redmayne naar Sienna Miller. Hoe?

Eddie Redmayne

De mannelijke protagonist heeft mij in die laatste kettingreactie opgescheept met de vraag of ik ook vind dat Eddie Redmayne een vervelend hoofd heeft. Dit is niet een vraag waar ik twintig maanden over na heb moeten denken hoor. Ik vind eigenlijk wel dat hij een interessant uiterlijk heeft. Dit komt voornamelijk door zijn rol in The Danish Girl waar hij een transgender speelt. Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door mensen met een androgeen uiterlijk, dus ook door Eddie in deze rol. In zijn personage van Lili vind ik dat hij lijkt op Jessica Chastain.

Jessica Chastain

Dit is direct een mooi bruggetje naar deze power vrouw, althans dat vind ik. Zero Dark Thirty is de eerste film waar ik haar zag schitteren en ik was gelijk verkocht. Niet voor niets komt haar naam terug in de onlangs gehouden blogathon bij de vraag wat mijn favoriete samenwerking is tussen twee acteurs. Het samenspel tussen Chastain en Oscar Isaac in A Most Violent Year is een klasse apart. Alleen al voor de acteerprestaties van deze twee topacteurs. Heb je hem (nog) niet gezien? Dan zou ik dat maar snel doen.

Oscar Isaac

Ik noemde hem al, Oscar Isaac. Deze acteur is een ware kameleon en soms denk je na afloop van een film: ‘Verrek, dat was Oscar toch? Of niet?’. De allereerste film die wij van hem zagen was Inside Llewyn Davis. Daar speelt hij een rondreizende muzikant die vindt dat hij zo een beetje beter is dan alles en iedereen. Goed geacteerd en een top soundtrack. Een andere film waarin hij ook weer briljant was, is Ex Machina. Speelde hij daarin? Jazeker, hij vertolkte zelfs de hoofdrol. (Bijna) onherkenbaar met zijn kale kop en baard.

Sienna Miller

Er zijn natuurlijk ook vrouwelijke kameleons, wat dacht je van actrice Sienna Miller? Heel vaak heb ik pas na afloop van de film in de gaten dat zij meespeelde. Ik noem enkele rollen waar dat het geval was. Burnt, waar ze als kok het hoofd op hol brengt van Bradley Cooper. In American Sniper speelt ze de vrouw van Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle (vertolkt door…. Bradley Cooper). Ik heb er nog één voor je: Foxcatcher. Daar speelde ze de vrouw van Mark Ruffalo.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dat laat ik graag aan de mannelijke protagonist over. Ik denk dat ik hem blij maak met Sienna Miller. Je kan namelijk veel over haar schrijven, maar zeker niet dat zij een vervelend hoofd heeft.

Geschreven door de vrouwelijke Protagonist

Share

2 gedachtes over “Kettingreactie: van Eddie Redmayne naar Sienna Miller

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.