Hij

Ja, wat moet je over jezelf vertellen op een blog. Hoe hij heet? Bart is de naam, wonende aan het randje van Breda. Film kijken, hij houdt ervan. Eigenlijk al heel zijn leven. Vroeger als gezin samen een videoband huren bij Videoland om die vervolgens weer een paar dagen te laat in te leveren. Dat moet haast iedereen wel eens overkomen zijn. Bijna ieder weekend liep het gezin in ieder geval wel door de gangen van Videoland. Daarna met vrienden en steeds vaker de bioscoop opzoeken.

Een zweep en een tijdreizende auto

Wat begon met films als Indiana Jones en Back to the Future, begon aan het einde van zijn tienerjaren om te slaan naar de wat serieuzere en inhoudelijkere films. Niet dat hij een blockbuster, scifi, avonturenfilm, thriller of komedie niet meer kan waarderen, maar meer omdat drama hem nu eenmaal het meeste raakt. Daar kan hij bij lachen, bij huilen en vooral zichzelf heel vaak voorspiegelen dat het leven dat hij leidt ontzettend goed is.

Filmhuis

Wil je een goede dramafilm zien, dan kom je al snel uit bij het filmhuis. Vooral in de tijd dat VOD nog niet bestond, zag je juist daar films die misschien wel niemand had gezien. En dan aan iedereen vertellen hoe goed de film was, zodat zij ook konden gaan kijken. Die passie om over film te vertellen bleef hangen en gelukkig vond hij daar een gelijke in, in zijn bestie, alias de vrouwelijke Protagonist.

Favoriete films

Dat is natuurlijk een lastige vraag, want hij heeft meerdere favorieten. Als hij er dan toch drie moet opnoemen, dan zijn dat Into the Wild, The Broken Circle Beakdown en The Selfish Giant. Maar, zoals gezegd, dat zijn niet zijn enige favorieten. Zijn gehele lijst vind je op ons Letterboxd-account, via deze link.

Andere hobby’s

Uiteraard draait zijn leven niet alleen om film. Gelukkig maar. Werken is ook gewoon leuk, in zijn geval als planoloog. Aan zijn dochter en vriendin – binnenkort vrouw – besteed hij nog veel liever tijd. Daarnaast zit hij meer dan graag op de wielrenfiets om zichzelf af te matten, staat graag op de tennisbaan en speelt hij graag spelletjes met vrienden. En ow ja, kamperen, dat vind ik heerlijk. Die vrijheid! En dan een lekker biertje of een retegoed glas wijn erbij. En niet te vergeten: muziek.

Muziek

Muziek is ook zo lekker ontspannend. Bij vrienden staat die muziek bekend als spring van je flat af muziek. Hij zelf wordt er gewoon heel rustig van en kan daar intens van genieten. Ieder zijn eigen smaak, toch? Americana is over het algemeen zijn favoriete genre. Denk bij favoriete artiesten aan Bill Callahan, Ray Lamontagne, Patrick Watson, Mick Flannery, Big Thief, Ólafur Arnalds, broeder Dieleman en The Veils. Al is ook deze lijst bijna oneindig lang.

Sites die hij graag volgt

www.filmblogs.nl (film)
www.cineville.nl (film)
www.letterboxd.com (film)
www.timbouwhuis.nl (film)
www.gertverbeek.com (film en muziek)
www.stereogum.com (muziek)
www.wielerflits.nl (wielrennen)

Share

3 gedachtes over “Hij

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.