Interview makers Gunhand: hoe gaat het nu?

interview Gunhand
© moviepilot.com

Het is lang stil geweest rond de makers van Gunhand, maar er is weer nieuws. Wij stelden enkele vragen aan de makers, over hoe het nu eigenlijk gaat. En hoewel het leek alsof het stil was, is het tegenovergestelde waar. Achter de schermen werkt men hard om de film Gunhand van de grond te krijgen. Benieuwd naar het mini-interview?

 1. We hebben al een tijdje niets meer van jullie vernomen. Hoe is het met jullie, druk bezig?

  We zijn zeker druk bezig, maar niet alles is even interessant om online te zetten. We hebben vooral aan het script gewerkt wat nu eindelijk af is. Ook zijn we bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe crowdfunding campagne, maar dit keer op Kickstarter.

  Daarnaast zijn er in Amerika momenteel drie mensen voor ons aan het lobbyen om een grotere funding te krijgen. Dit is een vrij traag proces met veel overleggen, waardoor het kan lijken alsof er niet zoveel gebeurt. Maar we zijn er nog steeds dagelijks mee bezig.

 2. Jullie hadden een crowdfunding opgezet bij Indiegogo om geld op te halen voor Gunhand. Het streven was om $ 120.000,- op te halen. Een heel hoog bedrag wat uiteindelijk bij lange na niet gehaald is. Al met al is $ 22.959,- natuurlijk nog steeds een mooi bedrag. Wij kunnen ons voorstellen, gezien de inzet, dat dit toch enigszins teleurstellend was?

  Ja en nee, we hebben er veel van geleerd wat we goed en fout hebben gedaan. Dat is ook de grootste reden waarom we nog een campagne gaan voeren.

 3. Overigens vermeldt jullie site dat donaties nog steeds welkom zijn. Klopt dat nog steeds. En zo ja, wat kunnen de mensen allemaal terugkrijgen voor een donatie?

  De mensen kunnen nog steeds dezelfde “rewards” krijgen voor de donaties. Maar ik kan je wel alvast een nieuwe reward beloning doorgeven die we voor de nieuwe campagne gaan gebruiken. Namelijk de eerste 10 pagina’s van het script.

 4. Het team om de film te maken breidt zich ook langzaam maar zeker uit. Niet alleen op het gebied van de productie, maar zo is er bijvoorbeeld ook al een acteur bekend: Dan Van Husen. Hij is een ervaren rot in het vak die in meerdere westerns heeft gespeeld, waaronder Brimstone. Is hij de enige acteur die al bekend is, of zijn er inmiddels ook al andere namen bekend?

  We zijn al in gesprek met een aantal acteurs en actrices, maar dat staat nog niet op papier, waardoor ik eigenlijk nog niks concreets kan zeggen.

 5. Laatste vraag, want jullie zullen het vast druk hebben, hoe ziet de planning voor Gunhand er de komende tijd uit?

  Druk voorbereiden voor de nieuwe campagne op Kickstarter. En we zijn bezig met een video voor casting oproepen die we online gaan verspreiden. Voor de nieuwe trailer die er ook aankomt is er een filmscore gecomponeerd door Martijn de Man. Hier kan je een sneak peak krijgen van de sound.

Share

2 gedachtes over “Interview makers Gunhand: hoe gaat het nu?

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.