Hoe verloopt het proces van de film Gunhand?

Gunhand
© WELLDONE PICTURES

Er zijn maar weinig mensen die ik ken die films kijken niet leuk vinden. Wat we soms echter wel vergeten is dat films niet van de ene op de andere dag worden gemaakt. Daar hoort een heel proces bij. Hoe dat proces er uit ziet is eigenlijk best wel interessant. Althans, dat vinden wij. Daar komt met de nog uit te brengen film Gunhand – een Amerikaanse western – voor ons in ieder geval nu verandering in. Zijn jullie ook benieuwd?

Welldone Pictures en Accu Films

Mede dankzij Welldone Pictures, waar de Nederlander David van der Meijde eigenaar van is, en Accu Films van Rey Agaoglu, kunnen wij een kijkje nemen in de keuken van het proces van het maken van een film. David en Rey nemen de productie van Gunhand samen op zich en bieden ons de mogelijkheid om af en toe een update te geven over de stand van zaken.

Wat weten we al van Gunhand?

Een hele logische vraag lijkt ons. De regisseur van de Gunhand is al bekend, namelijk Rey Agaoglu. Een voor ons onbekende regisseur, maar daar kan dus zomaar eens verandering in komen. De film gaat gedraaid worden in Spanje, Duitsland en Nederland en gaat zeker geen blockbuster worden. “Het is zeker geen ‘magnificent seven hollywoodish remake’ type of western. De film is gritty, wat kleiner qua schaal en vooral character drive.”, aldus David.

Een eerste navraag van ons leert dat de film enigszins te vergelijken is met Slow West met Michael Fassbender en Open Range met Kevin Coster. Niets mis mee, denken wij. Dat biedt zeker mogelijkheden. Zeker omdat die films niet groots zijn opgezet zijn, maar meer over het verhaal gaan. Er zit zeker wel actie in, maar het gaat vooral om het verhaal in plaats van alleen maar “shoot ‘em up action”.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in 1871 in Amerika en gaat over Joe Ledbetter. Hij is een voormalige huurmoordenaar die geweld heeft afgezworen toen hij met Kate trouwde. Zodra op zijn land koper wordt gevonden, willen Frank Vermillion en zijn bende Joe van dat land af. Dat gaat alleen niet zonder slag of stoot gebeuren. Joe zal daarvoor echter wel geweld moeten gebruiken en dat is iets wat Kate niet wil hebben. Daarnaast wil hij zich ook gedeisd houden voor Heflin, een marshall die de ware identiteit van Joe niet kent.

Crowdfunding

Aangezien men nog bezig is de film op te nemen, en het budget ook niet oneindig is, zijn ze nu een high-end trailer voor de crowdfunding campagne aan het opnemen (zie onder). Op hun eigen site gunhandthemovie.com is daar meer over te vinden. Overigens is daar ook al beeldmateriaal te vinden van ‘achter de scenes’. De echte crowdfunding start vervolgens is september.

Locatieonderzoek

In juni volgt er een locatieonderzoek in Spanje. Aangezien het daar dan al vaak heerlijk zomers is, zal dat ons inziens ook echt de sfeer van een western geven. Wij zijn benieuwd welke locaties er terug gaan komen in de film. Zodra wij hier meer over weten laten wij dat uiteraard ook weten. Er worden bewegende beelden van gemaakt, dus misschien kunnen wij deze wel met jullie delen.

Gunhand
© WELLDONE PICTURES

Welke acteurs spelen er in mee?

Er zijn al een paar namen bekend, maar deze worden nog niet bekend gemaakt. De echte casting heeft pas plaats zodra de crowdfunding is afgelopen. Ze hebben al wat bekendere namen op het oog, maar uitsluitsel kunnen ze dus nog niet geven.

Uiteindelijk zullen er Italianen, Amerikanen en ook Nederlanders worden gecast. Wij vragen ons stiekem toch al wel af welke Nederlandse acteurs in aanmerking zouden komen!

De Protagonisten en Gunhand

Wij zullen jullie hier geregeld de stand van zaken geven over de film. Waar zitten ze in het proces, zijn er al beelden beschikbaar, interviews. Noem het maar op en je kunt het verwachten.

Wij hebben in ieder geval veel zin om het proces van het maken van een film te volgen en dit met jullie te delen. Nu maar afwachten wanneer de film uitkomt en of de film ook goed gaat zijn. Dat kan toch bijna niet anders?

Social links

Share

16 gedachtes over “Hoe verloopt het proces van de film Gunhand?

  1. Zag het inderdaad ook al voorbij komen op Facebook en Twitter maar mijn interesse is zeker gewekt. Ben ook benieuwd naar de rewards in ruil voor de crowdfunding. Ik heb daar wel oren naar.

          1. Nog minder dan een maand en dan is al het mysterie weg. Of zal ik heel de dag een masker dragen 😉

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.