Gunhand: een nieuwe update!

Gunhand
© WELLDONE PICTURES

Het is alweer een paar weken geleden dat we een update hadden voor Gunhand. Aangezien er weer wat nieuw beeldmateriaal is en er één locatie bekend is, vonden wij het wel tijd voor een nieuwe update. Ook zo benieuwd op welke locatie de film in ieder geval wordt geschoten (dit kun je op twee manieren oppakken)?

Vloggen

David – één van de producers van Gunhand – is aan het vloggen geslagen. Via zijn vlogs kun je iets van het proces van het maken van Gunhand volgen. Inmiddels zijn er drie filmpjes verschenen, waarvan er twee over Gunhand gaan. Beide zijn in Nederland opgenomen. Voor het gemak hebben we die twee filmpjes hieronder geplaatst. Dat praat tenslotte toch een stuk gemakkelijker, als jullie ze ook hebben gezien.

Nederlandse filmset

Wat valt ons op aan de filmset? Nou, ten eerste dat alle filmpjes gewoon in ons kikkerlandje worden opgenomen. Mooi om te zien dat ze van een simpele loods toch iets kunnen maken dat op een blokhut lijkt (eerste filmpje). Door met licht en donker te spelen en de achtergrond aan te passen, waan je jezelf in het wilde westen.

Ook valt op dat ze, wanneer ze buitenopnames (filmpje 2) hebben, dit voornamelijk pas gebeurt als het donker is. Dat is ook wel nodig ook, want ons landschap is best wel vervuild door hoogbouw, hoogspanningsmasten en bijvoorbeeld telefoonmasten. Door in het donker op te nemen zie je dat in ieder geval allemaal niet. Door een manege als filmset te nemen, beschikken ze in ieder geval over de benodigde paarden.

Nieuwe locatie

Wij mogen ook al verklappen dat er in ieder geval al één nieuwe locatie bekend is waar de film opgenomen gaat worden. Tromgeroffel: Almeria in Spanje is die plek! Warm zal het in ieder geval zijn, want Almeria ligt in het zuidoosten van Spanje. Woestijn genoeg ook in ieder geval! Iets wat denken wij toch wel essentieel is. Al kun je naar aanleiding van de twee filmpjes afvragen of dat echt wel nodig is! De overige locaties zijn nog niet bekend. Daarvoor wachten ze eerst de crowdfunding af, die in september start.

Tot die tijd blijven wij het proces van Gunhand in ieder geval volgen. Tot snel!

Share

2 gedachtes over “Gunhand: een nieuwe update!

  1. Tof dat jullie deze film volgen. De previews zien er echt goed uit. Mooie sfeer. Dus als dat zo door gaat, ga ik Gunhand zeker kijken! Blijf volgen en de filmmakers succes!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.