Tapis Rouge: Franse filmselectie

Tapis Rouge

De Protagonisten ♡ Franse films. Dat is dan wel leuk dat ze speciaal voor ons een een filmselectie hebben gemaakt, vervat in Tapis Rouge. Nu, oké dan, ook voor anderen. Van 10 tot en met 15 december kun je in met name Amsterdam 18 verschillende Franse films zien, waaronder ook films voor de jongeren onder ons. Weten welke films er draaien en waar je deze kunt zien?

Welke bioscopen doen mee?

In Pathé Tuchinski kun je de openingsfilm kijken. Dat is de dramafilm Adieu les Cons, die later ook in de reguliere bioscopen te zien is. Overigens is deze openingsfilm ook simultaan te zien in Pathé bioscopen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Maastricht. Mooi verspreid dus. En weet je wie de openingsfilm opent? Shazia Mourali, je weet wel, van De Zwakste Schakel. Ben maar niet bang, want je hoeft alleen maar te kijken, meer niet. Je wordt niet naar huis gestuurd.

Na de openingsfilm verhuist heel het circus van het festival naar De Filmhallen. Daar zijn tot en met 15 december de overige films te zien. Daarnaast is ook een selectie te zien in de eerder genoemde Pathé’s in den landen.

De films

De openingsfilm weet je nu dus. De slotfilm is ook al bekend, dat is The Voice of Love. Als je van Celine Dion houdt, zit je gebakken, want de film gaat over haar. Wij zwijgen in dit geval over wat we van haar muziek vinden en of we deze film ook graag willen zien. Ook deze film verschijnt later nog in de Nederlandse bioscopen.

Voor de overige films verwijzen we je graag naar deze pagina. Films die ons aanspreken zijn Police – met Omar Sy in een andere rol dan je van hem gewend bent -, Le Meilleur Reste à Venir, La Daronne, DNA en Petit Pays. Ook de eerste twee films die wij benoemen verschijnen later in de Nederlandse bioscoop.

Houd ons blog in de gaten, want er volgen nog een paar recensies van films die op Tapis Rouge te zien zijn. Onderaan deze pagina vind je naast de trailer ook het blokkenschema.

Ook online

Ook op Tapis Rouge kun je online films kijken. Dat kan haast ook niet anders in dit corona-tijdperk. Daarvoor heb je dan wel een Cinevillepas nodig. Heb je die, dan kun je een selectie van films zien die op het festival te zien zijn. Moet je alleen wel zorgen voor je eigen stokbrood, de brie en je wijntje.

Kaarten

Geen festival is te bezoek zonder kaarten. Die koop je heel simpel door op de film te klikken die jij graag wilt zien. Overigens houdt het niet op bij films, maar zijn er, rekening houdend met de corona-maatregelen, ook speciale evenementen georganiseerd.

À bientôt chez Tapis Rouge!

Share

Een gedachte over “Tapis Rouge: Franse filmselectie

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.