Noteer in je agenda: Imagine Film Festival (10 t/m 20 april)

Imagine Film Festival

Als er een filmfestival is dat tot de verbeelding spreekt, dan is dat het Imagine Film Festival wel. Een filmfestival dat altijd (maar dan ook echt altijd) aansprekende filmtitels in het filmprogramma heeft. Films die niet altijd in de reguliere bioscopen te zien zijn en net wat afwijken van gemiddelde film. De visie luidt niet voor niets: Open Your Mind. Dit jaar vindt het Imagine Film Festival plaats vanaf woensdag 10 april tot en met 20 april, wederom in Eye Amsterdam. En wat een programma!

Thema’s

Dit jaar zijn er vijf thema’s. New Stories in Gaming & VR is de eerste, waarin uiteraard film, gaming en VR centraal staan. Het tweede thema is Things to Come, waarin wetenschap en de toekomst samenkomen. Dan gaan we door naar het derde thema, Let’s Talk About Sects. Dat kan natuurlijk niet anders dat dit thema in het teken staat van sektes. Dan is er ook nog Slash-O-Rama, een thema over de slasher-films, die in de jaren 80 ontzettend populair waren. Moord en veel bloed kun je wel verwachten in dit thema. Het vijfde en laatste thema geeft Nederlanders en Belgen de kans zich te profileren. Dat thema heet namelijk Imagine NL.

Programma

Vijf thema’s dus, een flink programma, maar nog veel meer films. Gelukkig maar, want een filmfestival zonder al te veel films is ook zo raar. Wij hebben voorlopig vijf festivalfavorieten genoteerd, die wij gelukkig ook allemaal mogen gaan recenseren. Die films zijn Freaks, Prospect, Domestik, School’s Out en All the God’s in the Sky (Tous les Dieux du Ciel). Monos, de openingsfilm, staat overigens ook nog op ons ’te zien’-lijstje, maar verschijnt later dit jaar ook nog in de bioscoop.

Alle overige films vind je via deze link, waar je ook het programma vindt. Daarnaast is er ook nog een handig blokkenschema, zodat jij kunt puzzelen om al je favoriete films te zien.

Kaarten kopen

Voor € 50,- kun je zes films kijken, maar dan moet je wel even vriendjes worden met Imagine Film Festival. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon per film losse kaarten bestellen. Dat doe je door de film aan te klikken die je wilt zien. Daarna kun je meteen kaarten bestellen. Een standaardkaart kost € 11,-, maar met eventuele kortingen € 8,-.

Wij hebben nu al zin in het Imagine Film Festival. Jullie ook?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.