Movies that Matter Festival 2020!

Movies That Matter Festival 2020

Het duurt nog even, maar Movies that Matter Festival 2020 (MTMF) komt er weer aan. Wanneer dan? Nou van 20 tot en met 28 maart, in Den Haag, zoals altijd, want waar anders. Zoals de naam al doet vermoeden, een filmfestival met films en documentaires die belangrijk zijn. Meer weten?

Eerst nog even de banner, want jongens, die is me een partij fraai (zie boven). Zelden zo een mooie banner gezien. Dat geheel terzijde, want het programma is natuurlijk waar het om draait.

Programma en tips

De openingsfilm is natuurlijk al bekend. Dat is Lamentations of Judas van Boris Gerrets. Daarnaast staan ook de Oekraïense film Atlantis (al te zien geweest op IFFR) en de Nederlandse documentaire Allen Tegen Allen op het programma. Vooral die laatste lijkt ons in ieder geval erg interessant. De documentaire bestaat namelijk uit archiefbeelden over het vooroorlogse fascisme. Niet geheel toevallig worden zowel Atlantis en Allen tegen Allen vertoond op in het themaprogramma ’75 jaar vrijheid’. Andere themaprogramma’s zijn onder andere Earth Matters, On the Move, Chosen By… en Chosen by YOU. En dan is er ook nog een Movies That Matter Festival on tour!

Overige in onze ogen interessante titels zijn:

 • Corpus Christi (genomineerd voor Oscar beste buitenlandse film);
 • Antigone;
 • Nuestras Madres;
 • Sidik en de Panter;
 • Adam;
 • Cleo;
 • Life, Animated;
 • Parasite (voor het geval je die nog steeds niet gezien hebt);
 • Tangerine;
 • Ximei;
 • Deux;

Het gehele programma vind je hier. Dat wordt bladeren want er is meer dan genoeg keuze. In dat programma zijn ook drie competitieprogramma’s opgenomen: Activist, Camera Justitia en Dutch Movies Matter. En mocht je zelf geen keuze kunnen maken, dan helpt deze link je waarschijnlijk wel op weg.

Waar kun je kijken?

Den Haag dus, van 20 tot en met 28 maart, maar dat wist je al. Filmhuis Den Haag opent haar duren voor het festival, net als Theater aan het Spui. Kaarten zijn vanaf vandaag (5 maart) te koop.

Films en documentaires zijn niet het enige waarvoor je naar het festival hoeft te komen. Er zijn ook masterclasses, inleidingen – dat vinden wij altijd wel fijn, voor de extra informatie – muziek en zelfs een expositie.

Prijsvraag

Wij komen op 6 maart met een prijsvraag. Je kunt dat kans maken op twee kaarten voor een film naar keuze, die uiteraard te zien is op Movies that Matter Festival 2020. En daar houdt het niet op, want we mogen namelijk twee keer twee kaarten weggeven. Dus houd ons blog in de gaten om kans te maken op vrijkaarten. Extra veel kans dus…

Share

Een gedachte over “Movies that Matter Festival 2020!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.