Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival

Vanaf 31 maart tot en met 5 april vindt het Kaboom Animation Festival plaats. Er zijn liefst 333 animatiefilms te zien uit 53 landen, allemaal thuis, dus online. Een festival voor jong en oud, want animatie is voor iedereen. Klik gerust verder als je meer informatie wilt over het festival.

Thema’s

De animatiefilms zijn onder te verdelen in verschillende thema’s. Zo zijn er vijftien lange films te zien en liefst 317 korte films. Daarnaast zijn er ook online live events, Big Bang Shorts, animatiefilms uit ons eigen land van de afgelopen twintig jaar, films van de beste animatiestudio’s, kinderfilms (duh), specials en ander kunstzinnige vormen die met animatie te maken hebben.

Persoonlijk ben ik benieuwd naar het live-event Women Watching Porn Live met Cris, Maxi en Laura. Klinkt heel dubieus, maar is het niet. Het is namelijk een educatieve podcast over vrouwelijke genoegens.

Films waar ik naar uitkijk

Ook naar de film ON-GAKU: Our Sound. Een gevreesd en jong trio besluit, ondanks dat ze totaal niets kunnen, een band te beginnen. Geld hebben ze niet, maar toch gaan ze er aan staan. Welke genre ze dan willen gaan spelen? Garagerock. Lijkt ook logisch vooral als je niets kunt.

De andere film waar ik naar uitkijk is My Favorite War. Dit is een documentaire die animatie, live-actie en archiefbeelden laat zien van een regisseur die opgroeide in Letland tijdens het Sovjettijdperk. Die regisseur is Ilze. Zij is geobsedeerd door WOII-verhalen. Ook bepalen de Sovjets alles voor haar!

Van beide bovengenoemde films kun je dan een recensie verwachten. En misschien ook nog wel van Calamity, die eerder al te zien was in Nederland. De tijd zal het leren.

Kaarten

Voor nog net geen € 15,- kun je alle films zien die op het festival draaien. Dat is een koopje, natuurlijk. Wil je daar ook nog eens zes lekkere biertjes bij, dan kost het je € 33,-. Uiteraard krijg je die biertjes dan wel thuisgestuurd, want nogmaals, alles is online. Wil je maar een film zien, dan kan dat ook. Voor nog net geen € 4,- zie je al een film naar keuze.

Veel plezier alvast op Kaboom Animation Festival!

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.