IFFR 2019; de voorpret begint al!

Ieder jaar is het weer wachten op de eerste titels voor International Film Festival Rotterdam (IFFR). Die titels kwamen al aan het einde van 2018, maar nu het eindelijk 2019 is, de persconferentie van festivaldirecteur Bero Beyer achter de rug is, is het ook echt bijna zover. Vanaf 23 januari tot en met 3 februari vindt namelijk IFFR 2019 plaats. Editie nummer 48 alweer. Benieuwd wat er op het programma staat?

Openingsfilm

Een filmfestival kan natuurlijk niet zonder openingsfilm. In dit geval is dat Dirty God van de Nederlandse Sasha Polak. En als we festivaldirecteur Bero Beyer moeten geloven, grijpt Dirty God je bij de strot. Oké dan, noteer deze film dan maar voor ons! Vooral omdat Sasha’s vorige film, Zurich, ons ook wel kon bekoren.

Het programma

Het programma bestaat uit vier secties: Bright Future (nieuw talent), Voices (krachtige verhalen en grote thema’s), Deep Focus (verdiepende kijk) en Perspectives (themaprogramma’s).

Daarnaast is er ook nog een competitie, waarin de Tijger in de Tiger Competition de meest felbegeerde prijs is. Hierin strijden acht jonge filmmakers om de febegeerde tijger. Oké dan de Big Screen Competition is ook belangrijk, want de winnaar weet zeker dat zijn of haar film in de Nederlandse bioscoop verschijnt en ook nog op TV wordt uitgezonden. En zonder publiek ook geen filmfestival, dus de winnaar van de IFFR Audience Award wordt bepaald door het publiek. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook weer masterclasses.

Via deze link vind je het programma dat tot nu toe bekend is. Maak daar maar eens een keuze uit. Alsof je in een snoepwinkel staat en de lekkerste snoepjes uit mag kiezen. Haast niet te doen! Wij gaan over het algemeen voor titels die na IFFR niet in de bioscopen verschijnen.

IFFR-krant

Ieder jaar is het ook weer wachten op de Volkskrant met de IFFR-krant (programmabijlage) erin. Die verschijnt 16 januari. Op dat moment zijn alle films bekend en is het programma rond. Dat wordt pas echt puzzelen. Daarna zullen wij ons ‘wensenlijstje’ bekendmaken. Dan weten we namelijk ook welke film we waar en wanneer kunnen gaan kijken.

Gaan er nog meer mensen naar IFFR. Zo ja, daten? Zo nee, dan kun je altijd nog films van de voorgaande edities kijken via IFFR Unleashed.

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.