Films op IFFR die wij graag willen zien (en dus ook tippen!)

films op IFFR

Oké dan, wij hebben heel de programmabijlage van de Volkskrant doorgespit. Letter voor letter hebben we alles nauwkeurig doorgelezen. Dat heeft geresulteerd in de films op IFFR (van 23 januari t/m 3 februari) die wij graag willen zien. In dit geval pikken we er negen uit, maar de lijst is eigenlijk nog veel langer. Benieuwd welke negen films wij willen zien, en dus ook tippen?

Sheena 667

Vadim is van plan te gaan trouwen, maar in plaats daarvan wil hij naar het buitenland met een meisje dat hij online heeft ontmoet. Kortom: trouwen ziet hij niet meer zitten. Zou hij ook echt gaan? De titel Sheena667 klinkt aantrekkelijk en het verhaal ook. Het is overigens een tragikomedie, wat haast niet anders kan met zo een verhaallijn.

Lazzaro Felice

Staat al heel lang op onze ‘verlanglijst’. De jonge Lazzaro werkt net als vele andere dorpsgenoten op een tabaksplantage. Daar gaat het er nogal middeleeuws aan toe, met veel uitbuiting. Nadat er iets gebeurt, komen ze in de moderne wereld terecht. Maar of dat nu een verbetering is, is maar de vraag.

Climax

Gaspar Noé staat garant voor spraakmakende films. Daar hebben wij geen problemen mee. En dus staat Climax ook op ons lijstje. 20 dansers verzamelen zich om drie dagen te repeteren, gevolgd door een feest. Een feest waar ze sangria met LSD serveren. Dat kan alleen maar goed gaan. Of fout. Dat gebeurt dus beide. Paradijs en hel zijn beide aanwezig.

Queen of Hearts

Deze film klinkt om eerlijk te zijn als een soort jongensdroom. Waarom? Anne heeft twee kinderen en een man, maar ook een stiefzoon. En die stiefzoon gaat ze verleiden. Oelalalala. Laat maar komen die film.

Virados do Avesso

Een film die Kees van der Staaij misschien wel kan bekoren. Waarom? Nou, als je homo bent en vervolgens als hetero wakker wordt, dan maak je Kees blij. Mensen in je nabijheid kijken je dan wel raar aan. Vooral je vrienden, denken wij. Alleen Kees dus niet.

God Only Knows

We hebben ook een Nederlandse film op de lijst gezet. Over een familierelatie, waarbij Thomas mentaal instort. Doris, zijn zus, vangt hem op, maar Hannah, zijn andere zus, gelooft niet dat dit de oplossing is.

X&Y

Na het lezen van de beschrijving weten we eigenlijk nog steeds niet waar de film over gaat. Niet erg, want eigenzinnig en experimenteel is hij volgens ons wel. Oké, toch een poging om de film te omschrijven. Twee personen spelen verschillende identiteiten in verschillende situaties, gevolgd door hun alterego’s. Raarrrrrr. Vooral als je ziet dat het op Lars von Triers Dogville lijkt.

Knife & Heart

Deze staat hoog op het lijstje. Vanessa Paradis speelt pornoproducent Anne en gaat op zoek naar een man die al haar acteurs vermoordt. Klinkt best wel luguber, als je erover nadenkt. Daarnaast heeft Anne ook nog een stukgelopen relatie waar ze zich druk om maakt. Kommer en kwel dus!

Beats

In 1994 zijn twee vrienden voor de laatste keer samen op een raveparty. Daarna gaan ze ieder hun eigen weg, net als dat Groot-Brittannië dat op dat moment deed. Elektromuziek en zwart-wit maken dit voor ons wel een must-see.

Overige films die op het ‘te zien-lijstje’ staan

Ja, want we kunnen dan wel wensen hebben, maar we moeten ook maar geluk hebben dat de films op tijden draaien dat wij gaan. Dat moeten we nog een beetje uitvogelen. Vandaar dat de volgende titels ook op onze lijst staan: Vox Lux, At Eternity’s Gate, BNK48: Girls Don’t Cry, Hail Satan?, It All Begin’s With a Song: The Story of a Nashville Songwriter, Faites Sortir les Figurants, Going South, Dark Blood, A Self-Induced Hallucination, Mr. Soul!, Capharnaüm, Dirty God, High Life, Sunset, Pájaros de Verano, Rosie, Cities of Last Things, Coureur en Ray & Liz.

Wij willen dus zo een beetje alle films die er draaien wel zien. En dan te bedenken dat er ook nog een soort sublijstje is. Veel van al deze bovenstaande films zullen ook later in de bioscoop verschijnen, dus misschien slaan we ze daarom wel over tijdens IFFR. Maar alleen als we onszelf kunnen bedwingen.

Welke films op IFFR wil jij graag zien?

Share

2 gedachtes over “Films op IFFR die wij graag willen zien (en dus ook tippen!)

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.