Film by the Sea van 10 t/m 19 september

Film by the Sea

Nederland kent meerdere filmfestivals en Film by the Sea in Vlissingen is er daar een van. Wat zeggen we, het is inmiddels Nederlands vierde grootste filmfestival. Dit jaar zijn ze inmiddels alweer toe aan de 23e editie van het internationale filmfestival. Bezoekers krijgen een mooi en divers programma voorgeschoteld, bestaande uit oude en nieuwe films, maar waar ook ruimte is voor literatuur. Daarnaast hebben ze een mooi en uitnodigend themaprogramma samengesteld. Curioso?

The Good, the Bad and the Ugly of Italian Cinema

Onze aandacht gaat dit jaar met name uit naar het themaprogramma The Good, the Bad and the Ugly of Italian Cinema. In Italië zijn vele klassiekers gemaakt, maar de schaduwzijde daarentegen is wat onderbelicht. Tijdens het festival zijn er daarom vijf klassiekers, vier documentaires (over die schaduwzijde dus), een curiosum en een talkshow te bezoeken. Het complete programma van dit themaprogramma vind je hier. Van ons kun je in ieder geval meerdere recensies verwachten. Zowel van de klassiekers als van de documentaires.

Tips in het reguliere programma

Naast bovenstaande themaprogramma is er natuurlijk veel meer te zien. Het festival opent met het Noorse Ninjababy en sluit op 19 september af met de Britse komedie The Duke. Kijkend naar het programma kunnen wij in ieder geval The Rossellinis (recensie volgt), Dear Comrades! en eigenlijk alle Italiaanse klassiekers tippen. En we kijken ontzettend uit naar Dune (grotendeels vanwege Timothée Chalamet), Here We Are en Céline Sciamma’s Petite Maman.

Oh, en wist je dat ze ook een heuse drive-in hebben en een filmconcert van The General en vele films van Charlie Chaplin vertonen? Nee, nou, bij deze.

Kaarten kopen

Kaarten zijn te bestellen door een film of films uit het programma uit te zoeken. Kies een film uit en bekijk wanneer de film draait. Op die manier bestel je vervolgens heel gemakkelijk een kaartje om fysiek aanwezig te zijn.

Ga je Film by the Sea een bezoekje brengen? Zo ja, naar welke film of documentaire kijk jij uit?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.