De filmtips van het filmfestival van Cannes

filmtips van Cannes

Nee, wij zijn niet zelf op het filmfestival van Cannes hoor, maar Twitter zorgt ervoor dat we er toch een beetje bij zijn. We zijn al bijna bij het einde, wat betekent dat we een balans kunnen opmaken. Welke films doen het zo goed dat alle Nederlandse distributeurs op ze springen als dat bijen naar de honing gaan? Oftewel, wat zijn de filmtips van Cannes 2019.

The Lighthouse

De misschien wel meest besproken film van Cannes tot nu toe is The Lighthouse. Een zwart-wit horrorfilms met Willem Dafoe en Robert Pattinson. Pattinson wilde alleen meewerken als het script raar was. Hij doet mee, dus dat belooft wat.

The Wild Goose Lake

Eigenlijk heet deze film Nan Fang Che Zhan De Ju Hui. Dat is een lastige titel voor bioscoopgangers om uit te spreken als ze een kaartje willen bestellen, dus dan is The Wild Goose Lake wat logischer. Het gaat in ieder geval over een gangster die op de vlucht is en zijn familie wil beschermen. Iemand die ook vrijheid wil is een prostituee. Ze ontmoeten elkaar en vluchten samen.

Imagine Film brengt deze film uit in Nederland. Dat is nog wel even wachten, want dat is pas op 17 oktober.

Sorry We Missed You

De laatste keer dat Ken Loach een film uitbracht won hij er een Gouden Palm mee. Dat was dus voor I, Daniel Blake. Zijn nieuwste film Sorry We Missed You dingt ook weer mee om die prijs en als wij Twitter moeten geloven dan maakt hij zeker weer kans. Uiteraard weer een maatschappelijk kritische film waarin een gezin centraal staat met geldproblemen.

Cinéart brengt deze film uit in Nederland, op 14 november.

Les Misérables

Nee, dit is niet de musical Les Misérables. Deze film gaat over drie mannen bij een brigade, die criminaliteit in de wijk te lijf gaan. Als ze iemand arresteren komen ze al snel in een minderheid. Een drone van boven filmt alles. Spanning gegarandeerd!

A Hidden Life

Terrence Malick staat garant voor bijzondere films. Dat zal bij A Hidden Life niets anders zijn gokken wij. Frantz en zijn vrouw krijgen ruzie met andere dorpsgenoten. Frantz wil namelijk niet vechten voor de Nazi’s.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

De regisseuse van Girlhood gaat even een totaal andere kant op met Portrait de la Jeune Fille en Feu. Een kostuumdrama dat zich afspeelt in de 18e eeuw in het altijd zo mooie Bretagne. Over een schilderes die een huwelijksportret van een vrouw moet maken. De twee hebben alleen wel een hele goede klik.

De film is aangekocht door Cinéart. Wanneer de film in de Nederlandse bioscopen verschijnt is nog onbekend.

Parasite

Ook al zo een kanshebber op de Gouden Palm. Gezien de sterren die de film heeft gekregen van de recensenten in ieder geval. Over een arme familie, die totaal geobsedeerd raakt door een rijke familie.

De film is aangekocht door September Film. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt is nog onbekend.

Once Upon a Time… In Hollywood

Eerlijk is eerlijk, wij zijn geen Tarantino fans. Zijn nieuwste, Once Upon a Time… In Hollywood (met Pitt en Dicaprio), lijkt alleen wel wat af te wijken van zijn voorgaande werk. En het gaat ook nog eens over de laatste gouden jaren van Hollywood in de jaren 60. De pers is enthousiast. Zullen wij dat ook zijn?

Sony Pictures Releasing brengt deze film naar Nederland. Op 15 augustus zullen de straten naar verwachting dan ook wel redelijk leeg zijn, ook al is het dan hoog zomer.

The Climb

Oké, The Climb doet het misschien nog niet eens zo goed. Maar zoals de titel al doet vermoeden wordt er in deze film gefietst. Dan heb je ons sowieso al mee. Zien dus!

Matthias and Maxime

De één vond de film goed en de ander vond het niets. Wij zijn de grootste fans van en met Xavier Dolan, dus Matthias and Maxime willen wij zeker zien. Een groep vrienden dreigt uit elkaar te vallen, als twee jongens uit de groep iets met elkaar krijgen.

Mektoub, My Love: Intermezzo

Dit is waarschijnlijk de slechts gewaardeerde film in competitie. Hoe dat komt? Voornamelijk omdat het schijnt dat je ongeveer drie van de vier uur die de film duurt, alleen maar billen ziet. Mektoub, My Love: Canto Uno vonden wij briljant, dus ja, dan willen wij het vervolg ook gewoon zien, ondanks de negatieve recensies.

Give Me Liberty

Rellen breken uit in Milwaukee, terwijl een rolstoelbuschauffeur een groep bejaarde Russen naar een begrafenis moet brengen. Maar hij moet ook een donkere zieke chronisch zieke vrouw naar het ziekenhuis brengen. Hij zal een keuze moeten maken!

Wil je weten wat de Nederlandse pers van de films op Cannes vindt? Hier vind je een handig overzicht dat is samengesteld door VPRO Cinema. Die lijst is ook de basis van bovenstaande tips. Die van de internationale pers vind je dan weer hier. De winnaars maken we bekend nadat het festival is afgelopen.

Naar welke Cannes film(s) kijken jullie nu al naar uit?

Share

2 gedachtes over “De filmtips van het filmfestival van Cannes

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.