BUT Film Festival (BUTFF): niet alledaags, wel gaaf

BUTFF 2019

BUT Film Festival (BUTFF) vindt ook dit jaar weer plaats in het mooie bourgondische Breda, van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september. Een filmfestival dat zich onderscheidt door anders te zijn. Op het festival bijna geen grote filmtitels, maar met name B-movies, Underground en Trash films. Weet je gelijk waar de naam BUT vandaan komt.

Bezoekers van het filmfestival moeten in ieder geval tegen bloed kunnen en absurde creativiteit kunnen waarderen. Meer weten over het BUTFF?

Geschiedenis

BUTFF bestaat al sinds 2006, dus een nieuwe speler zijn ze niet. In de loop deze jaren hebben ze de eigen identiteit weten te behouden. Bizarre, merkwaardige, experimentele of anderszins van het gangbare afwijkende films zijn er te zien. Daar is dus niets aan veranderd. Noem het een festival voor nieuw talent, maar ook voor filmmakers die geen standaard films willen maken. Er zijn namelijk veel meer goede films te zien, dan alleen die films die in de bioscoop te zien zijn. En nog belangrijker, er zijn nog veel meer mensen die die films willen zien. Uiteraard is er ook ruimte voor een wat commerciëlere film, zoals het opgehemelde Midsommar bijvoorbeeld.

Locatie

Breda dus. De mannelijke Protagonist woont er (oké dan op het randje van Breda, op 2oo meter lopen) en wil er eigenlijk ook nooit meer weg. Geen overvolle stad, maar eerder een groot aan elkaar gegroeid gezellig dorp waar wel alles te vinden is. Zo ook de drie locaties waar het festival plaatsvindt:

Programma

Er zijn meer dan genoeg films te zien. Een lijst die haast oneindig is en te lang is om hier even op te sommen. Daarom een link naar het programma, zodat jij zelf even kunt kijken of er iets voor je tussen staat.

Prijzen

Ook BUTFF doet aan prijzen. Zo bepaalt een vooraf gekozen jury onder andere wie de prijs wint voor beste film. De genomineerden voor beste films zijn:

Daarnaast zijn er nog prijzen voor de beste korte film, voor een buitengewone prestatie, is er een lifetime achievement prijs en een prijs voor het beste optreden.

Kaarten

Rennen naar de bioscoop hoeft niet meer in deze tijden, je kunt je kaarten ook hier gewoon online bestellen. Dagkaarten voor € 17,50 zijn een koopje voor zoveel bloed en absurditeit. Wil je alle dagen gaan, dan betaal je € 60,-. Ook heb je nog de mogelijkheid om kaarten te kopen om bandjes te zien en kun je de openingsavond en een bodypaintjam bijwonen.

Klik hier om die kaarten te bemachtigen, want jij gaat toch wel?

Share

Een gedachte over “BUT Film Festival (BUTFF): niet alledaags, wel gaaf

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.