Acht tips voor Imagine Film Festival 2021

Tips Imagine film festival 2021

In tijden dat je nog steeds niet naar de bioscoop mag, is het soms een beetje wachten op goede films. Gelukkig is daar Imagine Film Festival 2021, dat van 7 tot en met 17 april volledig online haar festival naar je thuisbioscoop brengt. Meer dan 50 films, korte films, talks en masterclasses staan er op het programma. En er staan echt heel veel goede films op dat programma hoor. Wij geven acht tips voor Imagine Film festival 2021.

The Trouble With Being Born

Deze Oostenrijkse sciencefiction won in 2020 de Special Jury Award op het filmfestival van Berlijn. Dan zal de film vast en zeker bijzonder zijn, toch? Het verhaal gaat over Elli, die bij haar vader woont. Ze heeft vreemde visioenen en doet rare dingen, zoals bijvoorbeeld het bos inlopen zonder reden. Prachtige filmposter overigens – zie bovenstaande afbeelding, links bovenin.

Sputnik

Amerikaanse ruimtefilms zijn er in overvloed, maar Russische tegenhangers zijn er ook voldoende. Sputnik is er daar een van. Een Russische ruimtefilm ten tijde van de Koude Oorlog, waarin een Sovjet-ruimteschip neerstort en een psychologe moet evalueren of de geestelijke toestand van de commandant nog wel voldoet aan alle eisen. Die evaluatie krijgt een extra lading als blijkt dat er net voor de landing iets gevaarlijks in de commandant is gekropen. Ik bibber nu al op mijn stoel!

Possessor

Je hoeft niet te hebben gestudeerd om te raden waar deze film over gaat. In dit geval dus over een parasiet die een lichaam overneemt. En niet zomaar een parasiet. Nee, eentje die de controle van de mensen volledig overneemt en moorden laat plegen namens een bedrijf. Als er vervolgens iets misgaat, dreigt de parasiet te worden gewist. De film is geregisseerd door Brandon Cronenberg. Inderdaad, de zoon van!

La Femme Aux Chaussures Léopard

Een film noir die zich afspeelt in een villa. Een inbreker komt in de problemen als de eigenaren thuiskomen. Die eigenaren hebben ook nog eens gasten bij zich. En dat is nog niet alles, want de inbreker vindt ook nog een lijk in de kast. Zouden ze hem erin hebben geluisd?

AV The Hunt

Een Turkse thriller gaat over een klopjacht. Een politieman betrapt namelijk zijn vrouw en haar minnaar. Haar man zet vervolgens de jacht in op de twee. Dat doet hij niet alleen, want ook zijn vrienden helpen mee. Het enige doel is om haar om het leven te brengen, want eerwraak is het enige dat de man kan redden. Dat is alleen niet helemaal volgens het boekje als je politieagent bent.

In the Shadows

Dystopische werelden zijn vaak ontzettend interessant. Dat komt goed uit, want in deze film zie je zo een wereld in de toekomst. Een groep arbeiders wordt daarbij aangestuurd door een anoniem bewakingssysteem. Wanneer een van die arbeiders vervolgens een ziekte oploopt, lijkt het systeem niet te reageren. Hij blijft dan ook contact proberen te zoeken met het systeem.

Historia de lo Oculto

In de jaren 80 zijn er een aantal journalisten die in een latenightshow een geheim willen onthullen. Een van de voormalige dictators van Argentinië werd namelijk klaargestoomd door een mannelijke heksenkring – weer een keer wat anders dan de gebruikelijke vrouwelijke. Ze hebben een kroongetuige, maar ook voorwerpen, die ze allemaal de studio insmokkelen.

My Heart Can’t Beat Unless You Tell it To

De titel van deze film is al een reden om de film te gaan kijken. Dwight en Jessie zorgen voor hun jongere broer Thomas. Ze willen hem in leven houden, ondanks de aandoening die hij heeft. Dat werkt, totdat ze ruzie krijgen. Thomas is er ondertussen wel klaar mee en wil het huis uit, op zoek naar vrienden. Is het einde nu in zicht voor Thomas?

Stiekem nog meer tips

Dit waren maar acht tips, maar het festival zit bomvol goede films. Daarom hier nog zeven tipwaardige films: Lapsis, Slate, Cosmogonie, Teddy, Playdurizm, Meandre en openingsfilm New Order.

Prijzen

Benieuwd wie er uiteindelijk met de Silver Scream Award vandoor gaat. Dat is de film die het meest wordt gewaardeerd door het kijkende publiek. Daarnaast worden ook de Black Tulip (beste fantastische feature film) en de Méliès D’Argent (beste Europese fantastische film) uitgereikt, maar die prijzen geeft een jury weg.

Kaartjes kopen doe je overigens hier! Heb jij tips of films die je graag wilt zien op Imagine Film festival 2021?

Share

Een gedachte over “Acht tips voor Imagine Film Festival 2021

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.