21e PAC festival op 5 en 6 oktober

PAC festival

Ja hoor, we zijn dit najaar weer van de partij op het PAC festival van Pathé. Deze editie geen vijf titels, maar vier. En je kunt kiezen of je op 5 of 6 oktober gaat. Wij hebben in ieder geval voor zaterdag 5 oktober gekozen. Welke vier films er te zien zijn?

Toch een wat tegenvallend programma

Er is één titel waar wij ontzettend naar uitkijken, maar de overige drie titels vallen op het eerste gezicht toch wat tegen – zo eerlijk moeten we ook zijn. Wat ons betreft op voorhand niet PAC-waardig. In het verleden waren er vaak meerdere alternatieve films te zien van kleinere distributeurs. Dit jaar zijn twee van de vier titels van grotere distributeurs, die ook nog eens een paar weken na het festival al te zien zijn. Dan voelt het toch iets minder speciaal aan, en meer als een voorpremière.

Oké, genoeg gezeverd, want de kaarten zijn binnen en wie weet zijn het gewoon geweldige films. We moeten ook niet te azijnzeikerig zijn en we hebben er gewoon zin in. Onderstaande films zijn er te zien, met bijbehorende daaitijden, op volgorde uiteraard en de releasedatum erachter.

10.30 uur: Sorry We Missed You (14-11)

Naar deze nieuwste film van Ken LoachI, Daniel Blake van hem draaide eerder ook op het PAC festival – kijken wij dus ontzettend uit. Bijna al zijn films zijn maatschappij kritisch en daar is Sorry We Missed You geen uitzondering in.

De familie Turner komt moeilijk rond. Vader Ricky investeert toch in een bestelwagen om als pakketbezorger aan de slag te kunnen. Maar of dat zo verstandig is…

13.10 uur: Official Secrets (24-10)

Official Secrets is een waargebeurd verhaal met Keira Knightley in de rol van Katharine Gun.

Zij is het die een onrechtmatige invasie op Irak tegen wil houden. Hoe? Door als klokkenluider op te treden. En zoals zo vaak met klokkenluiders, is dat niet zonder risico. Haar leven, maar ook dat van haar gezin staat vanaf dat moment op het spel.

15.20 uur: The Goldfinch (10-10)

Voor The Goldfich – met Ansel Elgort van Baby Driver – moet je even gaan zitten, want die duurt dus 150 minuten. Gelukkig hebben ze ‘relax seats’ in de zaal in Breda, dus geen probleem.

Theodore Decker is 13 als hij zijn moeder verliest door een bomaanslag bij het Metropolitan Museum of Art. Eén aandenken geeft hem hoop in moeilijke tijden; een schilderij van een Puttertje.

19.15 uur: The Farewell (21-11)

The Farewell lijkt ons ook interessant, want A24 is het verantwoordelijke productiehuis. Die weten wel wat film maken is. Dat is natuurlijk geen garantie op succes, maar toch.

Als blijkt dat de oma van Billi longkanker heeft, lichten ze haar niet in. In plaats daarvan plant de familie een geïmproviseerde bruiloft in, in haar geboorteland China. Billi is hier optegen, maar gaat toch. Daar aangekomen, weet ze weer waarom ze als zesjarige haar leven daar moest opgeven.

Jullie zin in het 21e PAC festival? Zo ja, sluit je bij ons aan, in Breda?

Share

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.