De Arquettes

ArquettejesDit is misschien wel de grootste familie waarbij zo een beetje iedereen acteert: de familie Arquette. Persoonlijk kende ik alleen David en Patricia Arquette, maar er schijnen dus nog veel meer Arquettejes rond te lopen.

Opa

Een familie begint natuurlijk altijd ergens. De eerste van de familie die ik kan vinden is de opa: Cliff Arquette. Hij heeft in een hoop TV-series en films gespeeld, maar ik ken er eerlijk gezegd geen een. Ook niet zo raar aangezien de goede man in 1974 is overleden. Misschien kent de vrouwelijke protagonist hem wel?

Papa

Zoon van Cliff Arquette is Lewis Arquette. Hier gaat al iets meer een belletje rinkelen bij mij. Films als Tango & Cash en Scream 2 ken ik wel. Geen filmhuisfilms, maar ik ken in ieder geval iets van hem. Wat opvalt bij Lewis is dat ook hij veel in TV series heeft gespeeld. Helaas is ook Lewis al een tijdje overleden, namelijk in 2001.

Kinderen

Vanaf hier gaat het (voor mij in ieder geval) interessanter worden. Lewis had er blijkbaar wel zijn in, want hij heeft vijf kinderen. Rosanna Arquette is de oudste (55), gevolgd door Richmond (51), Patricia (46), Alexis (45) en tot slot David (43). Stuk voor stuk acteurs en actrices. Hoe kan het ook anders met een vader en een opa die hun geld hebben verdiend in het filmwereldje.

David

David en Patricia zijn dus eigenlijk de enige bekenden van de familie voor mij. David heeft in veel (middelmatige!) films gespeeld. Ik noem een Scream I, II en III, Eight legged freaks, maar ook Never been kissed. Mij allemaal net iets te zoetsappig, te flauw of net niet spannend genoeg. Voor mij is hij dan ook meer bekend omdat hij de ex-man in van Courtney Cox is en de broer van Patricia.

Patricia

Patricia daarentegen, heeft ondertussen een aardige lijst als het om acteerprestaties gaat. Door de serie Medium is ze echt doorgebroken. Ondertussen heeft ze ook al gespeeld in series als Boardwalk empire en Crime scene investigation (CSI).

De eerste keer dat ik haar heb zien acteren was volgens mij in Stigmata (1999). Stigmata zijn rode plekken, zweren of al dan niet bloedende wonden die optreden bij christelijke religieuzen, op de plaatsen van de verwondingen die, volgens de Bijbel (en iconografie), werden toegebracht aan het lichaam van Jezus tijdens zijn kruisiging. Poeh, dat is een hele mond vol. Om een verhaal kort te houden. Patricia is bezeten en een priester komt dat onderzoeken. Destijds was ik best onder de indruk van de film. Misschien ook wel omdat het een onderwerp betrof dat ik niet zo vaak in films zag.

Uiteraard kan Boyhood niet ontbreken in het lijstje. Hoewel ik het geen bijster goede film vind (ook niet slecht), speelde Patricia sterk. Niet voor niets heeft ze ook een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol gewonnen. Haar speech was misschien nog wel iets legendarischer. Ze riep op tot gelijkheid in salarissen en rechten voor vrouwen in Amerika. Wie weet gaat het ooit nog gebeuren.

Kleinkind

Tot slot ben ik aanbeland bij Coco Arquette, het dochtertje van David Arquette en Courtney Cox. De laatste in het rijtje van de Arquettes. En jullie raden het al, ook zij is op 11-jarige leeftijd al actrice. Niets boeiend, maar dat zal in de komende decades vast nog wel goedkomen.

Op naar de volgende familie…

geschreven door de mannelijke protagonist

Share

5 gedachtes over “De Arquettes

  1. Ik ken alleen Cliff en Richmond niet, maar verder heb ik niet zoveel met de Arquettes. Ik vind het wel altijd leuk om Lewis en David samen te zien in Scream 2.

  2. idd david en patricia kennen we maar rosanna heeft bv gespeeld in Nowhere to run met Jean-claude van Damme,Desperately Seeking Susan met madonna!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.