Filmproducten blogathon

Wie kent de term blogathon inmiddels nog niet? Iedereen, toch? Maar goed, het is weer tijd voor zo een nieuwe blogathon, die zoals altijd weer door Nostra van de Filmkijker is georganiseerd. Dit keer een vrij originele als je het ons vraagt. Namelijk een Filmproducten blogathon. Huh! Een wat? Een Filmproducten blogathon. Benieuwd wat dat precies inhoudt?

Wat houdt de Filmproducten blogathon in?

In best wel heel veel films gebruiken ze attributen en rekwisieten die iedereen wel kent en daardoor tot de verbeelding spreken. Daarnaast spelen ze een belangrijke rol in het verhaal en kunnen ze invloed hebben op het verdere verloop van de film. Maar wat nu als filmliefhebbers, zoals wij bloggers, die rekwisieten in handen krijgen en kunnen gebruiken. Wat dan? Middels een aantal vragen die wij beantwoorden kom je daar meer over te weten.

In de film Pulp Fiction komt er een gouden gloed uit de koffer die Vincent en Jules openen. Je komt er nooit achter wat er in zit, maar het is iets voor degene die het ziet “het ultieme”, of iets wat bijna niet te vinden is. Welke film of film gerelateerd object zou jij tegenkomen in je eigen Pulp Fiction koffertje?

Lastige vraag meteen. We kiezen niet voor een film, want in eerdere blogathons is al wel naar voren gekomen dat bepaalde favoriete films van ons dan voorbij komen. We gaan dus voor een film gerelateerd object. Welk object? We komen uit op de tuinkabouter uit Amélie. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel. Die kabouter reist zo een beetje heel de wereld af en heeft altijd een lach op zijn gezicht. Mooi toch? Daarnaast is de film zo kleurrijk (logisch ook, want Jean-Pierre Jeunet de regisseur is), dat de kabouter haast wel een zorgeloos leven moet hebben. Doe ons zo een tuinkabouter.
tuinkabouter Amélie

Je krijgt als verrassing de DeLorean uit Back to the Future. Je mag ‘m eenmalig gebruiken om heen en terug te reizen naar een andere filmgerelateerde periode. Waar zou je heenreizen?

Naar de tijd dat Hollywood groot werd. Dat is dus vanaf 1911, toen de eerste studio werd opgericht. We hebben beiden niet zoveel met Hollywood, maar laten we eerlijk zijn, dat is toch wel het Mekka van de filmwereld. In die tijd werd veel ontdekt en waren ideeën nog uniek. Nu is dat toch wel heel lastig om met nieuwe ideeën te komen.

Na je reis uit de vorige vraag ga je voldaan naar bed. De volgende morgen wordt je wakker en kom je er achter dat je in je eigen Groundhog Day terecht bent gekomen. De enige manier om hier aan te ontsnappen is door alle films te kijken die vallen onder één genre. Welke genre zou je kiezen en welk genre zou je persoonlijke hel zijn?

Dat zouden dan alle dramafilms zijn. Dat is een flinke opgave want iedere film is wel zo een beetje onder die noemer te scharen. Als we dan iets specifieker moeten zijn, dan kiezen we voor alle coming of age films. Een persoonlijke hel zouden alle romantische komedies zijn.

Je bent in het bezit van the Neuralyzer uit Men in Black. Welke film zou je binnenstappen en op welk karakter zou je het gebruiken om de film op een leuke of interessante manier te veranderen? Wat zou de impact zijn op het verdere verloop van die film?

We kiezen niet voor een film waarvan wij vinden dat die perfect is. Die zijn tenslotte al perfect, dus daar hoeven we ook niets aan te veranderen. Dan gaan we liever voor een film die bijna perfect is, maar ook luchtig en waarin de neuralyzer ook zou passen qua verhaal. Wie zouden wij dan iets willen laten vergeten?

Dan komen we uit bij Theodore uit Her. Als je verliefd kunt worden op kunstmatige intelligentie, dan heb je het wel flink te pakken. Laten we dan gebruik maken van de neuralyzer, maar wel pas op het einde van de film. Dan weet hij niets meer, maar kan ook weer liefde vinden in zijn leven. En of dat dan weer op die kunstmatige intelligentie is, dat is natuurlijk aan hem. Wij hebben er in ieder geval veel voor over om hem in ieder geval weer dat fijne geval te laten beleven.

Als je net zoals Cobb in Inception de mogelijkheid had om dromen binnen te stappen, van welk karakter zou je z’n dromen willen ervaren om het karakter beter te leren kennen en hoe denk je dat hun dromenwereld er uit zou zien?

Heel simpel, Batman, of dus eigenlijk Bruce Wayne! Iedereen wil toch wel weten wat er in zijn hoofd omgaat? Als die man überhaupt al slaapt, want meestal is hij ’s nachts op pad. Overdag overigens ook, want dan werkt hij zich uit de naad.

Lacuna Inc, het bedrijf in Eternal Sunshine of the Spotless Mind heeft zojuist een vestiging geopend op de hoek van je straat. Welke film zou je uit je geheugen laten verwijderen om ‘m weer voor de eerste keer te kunnen ervaren?

Doe maar Once dan. Een heerlijke film, die tegelijkertijd ook wel triest is. Over onmogelijke liefde, maar wel de gezamenlijke liefde voor muziek. Voor ons nog steeds de beste film van John Carney. Het album van The Swell Season – de twee hoofdrolspelers (Glen Hansard en Markéta Irglová) zijn in het echt muzikanten, die samen deze plaat opnamen voor de film – draaien we nog geregeld, waarbij we altijd wel terug moeten denken aan de film. En dan met name Falling Slowly, in de muziekwinkel. Prachtige scène die ontzettend puur is en haast documentaire-achtig.

Het toeval wil dat er naast Lacuna Inc, nog een nieuw bedrijf is gestart. Rekall van Total Recall. Welk karakter in welke film zou je willen zijn om zijn/haar ervaringen mee te maken?

Chuck Noland (Tom Hanks) uit Cast Away. Wat gaat er toch door je hoofd als je helemaal alleen op een eiland zit en iedereen denkt dat je dood bent? Dat lijkt ons wel interessant om te weten. Nog interessanter is misschien nog wel Mister Wilson. Je weet wel die volleybal, waar Chuck tegen praat. Is hij gek, of is het heel normaal na zo een lange tijd op een eiland? Wij gokken het laatste, maar weten doen we het niet.

Ben je benieuwd wie er nog meer aan deze filmproducten blogathon hebben meegedaan, klik dan vooral op deze link. Leuk hoor. Gewoon doen.

Share

Een gedachte over “Filmproducten blogathon

  1. Mooi om Once er tussen te zien en ik had die kabouter niet verwacht. Leuk dat jullie meedoen 🙂

    Enne…jullie mogen ook wel een blogathon organiseren hoor! 😉

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.