De 5 beperkingen blogathon: beperking 3

blogathon

We zijn inmiddels aanbeland bij beperking 3 van de 5 beperkingen blogathon, die door Nostra van De Filmkijker is georganiseerd. Een lastigere dan de vorige twee (hier vind je nummer 1 en 2), maar daarom niet minder interessant. We moesten een recensie schrijven over een film (niet zo lastig) en daar een interview over houden. Dat is ons inmiddels gelukt!

Schrijf een recensie van een film

Wij hebben een film uitgekozen die vanaf 216 januari in de bioscoop gaat draaien: het Russische The Student. De recensie van die film schreven wij al en kun je hier teruglezen. De film draaide vorig jaar al op Cannes, maar is dus in Nederland pas vanaf 26 januari te zien. Een film die wij de moeite waard vinden om te kijken, mede gezien het actuele onderwerp: geloof en extremisme. Hoewel het in deze film minder grootschalig is dan het dagelijkse nieuws dan we op TV zien, is het toch wel angstaanjagend.

Houd een interview over de film

Zoals gezegd was de recensie schrijven nog een vrij gemakkelijke opdracht van de beperking. We zijn tenslotte een filmblog, en recensies schrijven we iedere week wel. Nu was het vooral de uitdaging om iemand te vinden die iets over de film kon vertellen. Of althans, iemand die dichter bij de film staat. Zo hebben wij de beperking in ieder geval geïnterpreteerd.

Wij waren namelijk erg benieuwd hoe The Student uiteindelijk in de Nederlandse bioscoop terecht komt. Welke reden is daarvoor en hoe breng je zo een film aan de man. Hans Kok, werkzaam bij Arti Film en tevens de filmdistribiteur van The Student, was bereid om daar wat meer over te vertellen. Dus ben je benieuwd naar waarom hij deze film zo belangrijk vindt voor het Nederlandse publiek en hoe zo een film uiteindelijk in de bioscoop terechtkomt, lees dan vooral het interview dat wij met hem hielden.

Nu is het wachten op de volgende beperking uit de 5 beperkingen blogathon. Dat zal niet lang duren, want op 1 februari maakt Nostra de 4e beperking al bekend. We zijn benieuwd!

Share

2 gedachtes over “De 5 beperkingen blogathon: beperking 3

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.