De 5 beperkingen blogathon: beperking 1

5 beperkingen blogathon

Er is weer een nieuwe blogathon die bijna vanzelfsprekend ook weer is georganiseerd door Nostra van De Filmkijker. Dit keer is het een blogathon met beperkingen: de 5 beperkingen blogathon om precies te zijn. Het idee is dat we iedere 1e van de maand een beperking aangaan. Je hebt dan als schrijver een maand de tijd om de beperking ook daadwerkelijk tot uitwerking te brengen. Aangezien Nostra ons 1 november de opdracht gaf, zijn we dus op tijd.

De eerste uitdaging is al gelijk een vrij lastige. We moeten namelijk een positieve of negatieve recensie opnieuw schrijven, maar dan negatief of positief! Kak, dat is best lastig. Heel lastig eigenlijk. Welke film recenseren wij opnieuw?

Winter Sleep

Na lang wikken en wegen (eigenlijk wisten we het al binnen 1 seconde) is het het Turkse Winter Sleep die we opnieuw gaan recenseren. Een Turkse film waar wij bijna bij in slaap vielen. We hebben hem al meerdere malen besproken, maar altijd vanuit een negatief oogpunt. We hebben een recensie in steekwoorden geschreven, er een heel artikel aan gewijd en pas geleden ook nog eens over het onderwerp slapen geschreven. Allemaal niet heel positief geschreven, en ook wel heel erg van één kant belicht als we de we er nu op terugkijken. Iets te negatief misschien wel!

Dit keer gaan we dus positief zijn. Leuk, maar ook lastig. Ok, daar gaan we! Laten we er dan ook maar gelijk een lekker lange C-recensie tegenaan gooien.

Recensie

Ow nee, wacht even, aangezien het een recensie is, splitsen we deze even van dit artikel. Dit is dus de aankondiging en de recensie vind je in een andere post, die we morgen pas plaatsen. Dus jullie zullen nog één dagje moeten wachten en dan kun je morgen onze ‘positieve’ recensie van Winter Sleep verwachten. Nu maar hopen dat jullie niet in een winterslaap terechtkomen.

edit: aangezien morgen al is geweest, kun je onze ‘positieve’ recensie van Winter Sleep hier teruglezen.

Share

2 gedachtes over “De 5 beperkingen blogathon: beperking 1

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.