15 filmvragen blogathon

blogathon

De laatste blogathon lijkt alweer een eeuwigheid geleden, dus het is leuk dat Nostra van De Filmkijker en filmblogs.nl weer een nieuwe blogathon heeft bedacht. Dit keer geen al te lastige, maar eigenlijk een hele simpele: beantwoord 15 vragen, vervat in een 15 filmvragen blogathon. Nou, dat vinden wij niet zo moeilijk. Overigens twee antwoorden per vraag, want ja, we zijn met zijn tweeën. De mannelijke protagonist is (m) en de vrouwelijke (v). Best logisch, toch?

Benieuwd naar de vragen en onze antwoorden? Mooi zo, je vindt ze na de klik.

1. Van welke film hou je enorm en vol passie van?

(m): Into the Wild. Die film heeft eigenlijk alles voor mij. Je kunt erbij lachen, huilen, dansen, meebleruh en vooral meeleven. We willen allemaal wel eens ontspannen in de wereld waarin we nu leven, toch?

(v): Dat is een moeilijke. Als het op feelgood films aankomt, dan ga ik voor Billy Elliot. Voor verdrietige film ga ik voor Hunger.

2. Welke film zal je nooit kijken?

(m): Lastige vraag, aangezien ik zoveel films niet wil zien. Daarentegen wil ik mijn blikveld wel blijven verruimen en probeer ik af en toe ook een film te zien die normaal gezien niet echt mijn genre is. Horror is daar een voorbeeld van! Maar The Eyes of My Mother heeft mij dit heel positief verrast! Maar als ik echt moet kiezen, dan sla ik Rokjesdag en al dat soort Nederlandse romantische komedies toch liever over!

(v): The Revenant en Dunkirkachtige film. Dat vind ik echt niks vanwege de spanning. En hele lange films ook niet, want daar kan ik mijn aandacht niet bijhouden.

3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?

(m): The Broken Circle Breakdown. Ik heb letterlijk een half uur moeten janken. Net na de film werd ik gebeld, terwijl ik nog aan het huilen was. Ik heb, met heel veel moeite, gezegd dat ik terug zou bellen. Dat lukt pas een kwartier later. Wat kwam die film binnen zeg!

(v): Shame. die film laat je echt zitten met vragen die je als kijker zelf moet beantwoorden. Je wordt ook echt getriggerd zelf delen in te vullen. Dat vind ik wel mooi, om je eigen fantasie ook de loop te gaan. Steven McQueen behandelt zijn kijker dan ook echt als een volwassenen waarvan hij verwacht dat diezelfde kijker zelf delen invult.

4. Welke film raad je anderen altijd aan?

(m): Dat ligt eigenlijk wel aan het genre dat de persoon fijn vindt. Ik vind persoonlijk dramafilms heel goed, maar kan ook genieten van een goede komedie, een spannende thriller of zelfs een blockbuster (ja, echt waar). Ik probeer dan altijd een beetje af te wegen welke film die persoon goed zou kunnen vinden. Dan moet ik natuurlijk wel weten van welke films die persoon houdt, ter vergelijking!

(v): Mustang. die film geeft een mooie en misschien wel goede blik in een andere cultuur. We hoeven ons niet dood te staren op onze eigen cultuur.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?

(m): Van Marion Cotillard probeer ik toch wel alles van te zien. Vooral in Franstalige films weet zij mij altijd wel te overtuigen. In Engelstalige films eerlijk gezegd iets minder. The Immigrant is daar een goed voorbeeld van, al was ze in Macbeth dan wel weer goed.

(v): Dit is een inkoppertje: Michael Fassbender. Dat behoeft volgens mij ook geen uitleg. Wel? Klik dan maar op zijn naam.

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?

(m): Hugh Grant! Waarom vinden alle vrouwen hem zo leuk? Hij praat irritant (sommige vinden het schattig) en speelt bijna alleen maar in dezelfde soort films. Het zijn toch niet zijn looks mag ik hopen, want er lopen genoeg knappere mannen op deze aardbol.

(v): Robert pattinson. Die heeft een vervelende uitstraling vind ik. Nu maar hopen dat Good Time, die we volgende week op het PAC festival zien, wel bevalt!

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?

(m): Ik hoef acteurs of actrices niet perse te ontmoeten. Ik vind ze goed in hun werk, maar dat betekent niet dat ze dat in het echt ook zijn. Interviewen is ook niet mijn ding, dus laat ik dat beide dan maar besparen. Ik kan mij wel voorstellen dat Marion Cotillard mij graag nog een keer wil ontmoeten, aangezien ik een bekende filmblogger ben.

(v): Geen enkele. Hoe goed ik een acteur of actrice ook vind, ik denk dat ze in het echt alleen maar tegen kunnen vallen.

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?

(m): Dat zijn er eigenlijk best veel. Marion Cotillard heeft prachtige ogen, Adèle Exarchopoulos de mooiste mond, Scarlett Johansson de mooiste stem Kristen Stewart een mengeling van allemaal. Mix al die actrices en je hebt de meest sexy actrice die er bestaat.

(v): Michael Fassbender en Kristen Stewart kunnen mij wel bekoren. Niet dat ze perse de kanpste mensen op aarde zijn, maar de uitstraling die ze hebben maakt ze heel mooi. en Fassbender heeft het mooiste lachje dat er bestaat.

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?

(m): Michael Fassbender samen met Rachel Weisz, Marion Cotillard, Audrey Tautou, Isabelle Huppert en Kristen Stewart. Dan kunnen ze één grote familie spelen! En inderdaad, heel veel vrouwen!

(v): Diane Keaton, Michael Fassbender, Carey Mulligan en Liev Schreiber.

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?

(m): Marion Cotillard samen met Michael Fassbender in Macbeth. Mijn favoriete actrice en acteur samen in één film. Overigens niet de beste samenwerking, want dat was de vraag niet!

(v): Jessica Chastain en Oscar Isaac in A Most Violent Year. Wat een samenspel was dat zeg!

11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water, etc)?

(m): doe mij maar een film in een heel mooi landschap. Ik ben wel fan van groene omgevingen. Of dat dan een bos is, een mooie groene berg of gewoon een weide landschap, maakt mij niet zoveel uit. De kleuren en het licht hebben dan vaak een positieve bijdrage aan een film.

(v): In de stad, om dat daar zoveel levendigheid aanwezig is.

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)?

(m): Dat maakt mij eigenlijk niets uit. In de jaren 80 was mijn smaak logischerwijs veel anders dan nu. Toen keek ik voornamelijk Disneyfilms, in de jare 90 actiefilms, In de jaren 00 thrillers waarna dat in de jaren 10 overging in dramafilms. Ieder decennium heeft zijn goede films.

(v): Jaren 10. Waarom? Hele goede vraag. Gevoelsmatig is dat zo.

13. “Chick flick” of actiefilm?

(m): Hoewel ik soms vrouwelijke trekjes heb, ga ik toch echt voor de actiefilm, zonder twijfel. Ik vermijd chick flicks! Ik krijg al jeuk als ik er aan denk.

(v): Chick Flick! Waarom een actiefilm?

14. Held, slechterik of anti-held?

(m): De held is natuurlijk mooi, maar wel een beetje politiek correct. De slechterik daarentegen is natuurlijk ook niet leuk, want er gebeurt al zoveel slechts in de wereld. Dan maar de anti-held dus. Die zijn vaak wat nuchterder en kijken met een andere frisse en vaak humoristische blik naar de wereld. Meer anti-helden dus!

(v): Ik ga ook voor de anti-held, want dat is altijd de underdog. En ik houd wel van underdogs.

15. Zwart/wit of kleur?

(m): Hoewel ik zwart wit films ontzettend kan waarderen, ga ik toch voor een kleurenfilm. niet iedere film leent zich namelijk voor zwart wit. Kleuren kunnen zo belangrijk zijn bij het vertellen van een verhaal, dat ik daar toch wel voor kies.

(v): Kleur, altijd kleur. Met kleur kun je veel meer variëren en veel meer spelen. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is daar het perfecte voorbeeld van. Ik heb zelfs een keer geschreven over spelen met kleur.

Wil je ook meedoen aan deze blogathon? Dat kan! Klik op deze link voor de voorwaarden.

Share

10 gedachtes over “15 filmvragen blogathon

  1. Into the Wild is geen verrassing 🙂 Mij zal je inderdaad ook dat soort Nederlandse films zien kijken (tenzij iemand me daarvoor betaald (misschien een nieuw blog idee? ;))). Wow, The Revenant en Dunkirk niet…ben ik even stil van, maar het kan je ding niet zijn natuurlijk! Jullie weten dat ik The Broken Circle Breakdown ook fantastisch vond. Mustang moet ik nog steeds zien.

    Haha, dat antwoord op vraag 7 was erg grappig 🙂

    A Most Violent Year was inderdaad een prachtige samenwerking.

  2. Leuke antwoorden hoewel ik het niet eens ben met de uitspraak dat acteurs of actrices in het echt alleen maar kunnen tegenvallen. Tot nu toe ben ik zeer aangenaam verrast tijdens de interviews die ik heb mogen afnemen. 🙂 Maar ik snap wel dat de behoefte er niet is om een acteur of actrice te ontmoeten. Dat had ik in het verleden ook niet.

  3. Ik had al zo’n vermoeden dat Michael Fassbender bij een aantal vragen tevoorschijn zou komen 😉

    En natuurlijk wil Marion jou ontmoeten. Dat kan toch niet anders! Als ze het vraagt ga je toch wel een hapje met haar eten? Anders is het ook zo zielig voor haar 😉

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.