Welke films uit 2018 wij graag nog willen zien?

films uit 2018Wij zien veel films in een jaar, maar missen er nog veel meer. De onderstaande lijst is een lijst die eigenlijk ook steeds onmogelijker wordt. Ieder jaar lijken we namelijk wel meer films te willen zien. Hoe dat komt? Voornamelijk door onze nieuwsgierigheid. Zo hadden we in eerste instantie 35 films uit 2018 die we hadden gemist, maar nog wel graag willen zien. Daar hebben we toch maar even 24 van gemaakt. Dat is overzichtelijker. Per maand hebben we aangegeven welke film of films uit 2018 we graag nog willen zien. Het is dan ook meer een geheugensteuntje, een watchlist van films uit 2018.

Januari

Een Italiaanse film die we hebben gemist is A Ciambra. Pio is veertien jaar en volgt zijn broer overal. Alles om maar een man te worden in de harde straten. Als zijn broer verdwijnt, moet Pio laten zien dat hij een man is.

Februari

Te zien geweest op IFFR en in de bioscoop: Marlina the Murderer in Four Acts. Ze proberen Marlina te verkrachten, maar dat loopt even wat anders. Marlina slaat terug, en hoe!

I, Tonya is de andere film die we nog willen zien uit februari. Bijna iedereen kent het verhaal wel. Tonya Harding wil naar de Olympische Spelen, maar haar concurrente huurt iemand in om dat onmogelijk te maken.

Maart

Nog een film die op IFFR heeft gedraaid is Sweet Country, dat zich in 1929 afspeelt. Sam is een Aboriginal die met de nukkige Harry moet samenwerken. Een ruzie ontaardt in de dood van Harry, maar dat is omdat Sam zijn eigen leven verdedigt. Klote voor Sam, want daardoor is hij een gezochte crimineel en moet met zijn vrouw vluchten.

In Mary Magdalene spelen Rooney Mara, Joaquin Phoenix en Chiwetel Ejiofor een rol. Dat is genoeg om de film te willen zien. Oké dan, het verhaal ook, want Maria Magdalena is natuurlijk wel een persoon die iedereen kent. Dit keer gaat het niet over Jezus, maar dus over haar.

April

De misschien wel beste horrorfilm van het jaar is A Quiet Place. Die schijnt zo verrassend goed te zijn dat wij hem uiteraard ook willen zien. Kijken of wij daarna ook van ieder geluidje schrikken.

Der Hauptman gaat over een vluchtende korporaal. Hij vindt het pak van een kapitein en verzamelt een legertje om een opdracht uit te voeren namens Hitler. Dat dit helemaal niet waar is weet de rest niet, maar de korporaal wil koste wat kost uit de handen van de Wehrmacht blijven. Waarom? Hij is een deserteur.

Mei

Bekroond als beste komedie in Europa is The Death of Stalin. Tevens de openingsfilm van IFFR. Wie komt er aan de macht als Stalin overlijdt? Tijdens zijn sterfbed steggelen zijn ministers hierover.

Homecoming (1945) gaat over twee Hongaarse mannen die de Holocaust overleefd hebben. Ze betreden een dorp, maar niemand weet wie ze zijn. Geruchten gaan al snel rond, wat uiteindelijk leidt tot angst.

Setsukko volgt een cursus Engels en doet een witte pruik op. Voila, daar is een nieuw persoon. Oh Lucy! heet die film. Ze wordt verliefd op een man, die daarna verdwijnt. Ze gaat met haar zus op zoek in Californië, ver weg van het vertrouwde Tokio.

Juni

Utoya 22. Juli zal spannend zijn om te kijken. Uiteraard vanwege de aanslag die die dag plaatsvond. We zien alles vanuit het perspectief van de dader, Anders Breivik, maar we zien hem nooit.

Juli

Het Belgische Wij is een beetje controversieel. Het gaat over een groep tieners, die doen waar ze zin in hebben. Totdat er iets gebeurt wat de sfeer in de groep niet ten goede komt.

The Man Who Killed Don Quixote gaat over regisseur Toby. Ooit nam hij een film op als student. Die film speelde zich af in een klein Spaans dorpje en ging over Don Quixote. Eenmaal terug komt hij erachter dat zijn film sporen heeft nagelaten.

Augustus

Winter Brothers vertelt het verhaal van twee broers die in een kalksteenmijn werken. Dat is bikkelhard daar, maar ze doen alles op routine. Dan barst er een vete los tussen hen en een andere familie.

Jafar Panahi is een Iraniër die voor Iraanse begrippen controversiële films aflevert. 3 Faces is ook zo een film. In deze film gaat hij zelf met een actrice op zoek naar een meisje die wil ontsnappen van haar eigen familie.

BlacKkKlansman is een misdaadfilm over een iets wat waargebeurd is. Wat dan? Agent Ron gaat infiltreren bij de Ku Klux Klan. Hij wordt zelfs het hoofd van de afdeling. Alles om te voorkomen dat ze de stad in handen krijgen.

September

In La Prière volgen we Thomas. Hij is een drugsverslaafde die zichzelf laat opnemen in een gemeenschap in de bergen. Daar leert hij pas echt zichzelf kennen.

Tesnota is een film die we moeten zien. Waarom? Er zit een scène in die je niet moet willen zien volgens Gert Verbeek. Oké, daar luisteren wij niet naar, want dat triggert ons om hem wel te willen zien.

Oktober

Een spannende thriller moet Todos lo Saben zijn. Laura gaat met haar twee kinderen terug naar spanje om een bruiloft bij te wonen. Op die bruiloft verdwijnt haar dochter na een stroomstoring. Heeft iemand op het feest haar meegenomen?

Niemand in de Stad is de debuutfilm van Michiel van Erp. Een verhaal over studenten in Amsterdam die hun vriend verliezen. Ze komen hierdoor meer over zichzelf en hun vriendschap te weten.

Stalker is al een oude film uit 1979, maar verscheen in 2018 weer in de bioscoop. Helaas niet op tijdstippen dat wij hem konden zien. Hij is vast ook wel ergens op een VOD dienst te vinden, dus we zetten hem op de lijst. Drie mannen betreden een verboden zone op zoek naar een mysterieuze kamer. Die kamer laat je wensen en verlangens uitkomen. Geef ons zo een kamer!

Damien Chazelle is inmiddels wel een gevestigde naam in Hollywood. Met First Man brengt hij het verhaal van de eerste maanlanding aan de orde. Dan hebben we het uiteraard over Neil Armstrong!

November

Will en zijn dochter leven in een regenwoud in Portland. Doordat Will een fout maakt halen de autoriteiten hun uit het woud. Samen moeten ze op zoek naar een plek die ze als thuis kunnen bestempelen. Dat is alleen nog niet zo makkelijk. Hoe de film heet? Leave No Trace.

Luca Guadagnino bracht in 2018 twee films uit: het fantastische Call Me By Your Name en Suspiria. Die laatste hebben we nog niet gezien. Een horrorfilm over een balletdanseres die zich aansluit bij een Berlijns dansgezelschap. Er is alleen wat raars aan de hand daar. Maar wat dan?

December

In deze maand hebben we de films gezien die we willen zien. Ook wel lekker, anders was het wel een hele lange lijst geweest.

Op basis van de beste films van 2018 volgens filmbloggers van filmblogs.nl hebben we overigens nog twee titels toegevoegd. Mission Impossible: Fallout en First Reformed. Niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Welke films uit 2018 raad je ons zeker aan om te kijken?

Share

13 gedachtes over “Welke films uit 2018 wij graag nog willen zien?

  1. Upgrade, m’n nummer twee uiteraard 🙂

    Verder heb ik er zelf ook wel een aantal genoteerd, waaronder Death of Stalin, Der Hauptman en Utoya

  2. Van de bovenstaande titels heb ik er slechts 2 gezien maar het zijn wel hele sterke prenten. Ik heb het dan over I, Tonya en A Quiet Place!

  3. Vond het typisch dat ik de film in een redelijk gevulde bioscoopzaal zag en dat er diverse mensen nog met nagenoeg volle popcorn bakken naar buiten liepen. Die durfden tijdens het kijken van de film zelf geen geluid te maken 🙂

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.