Een zomerse tussenstand van onze Blindspots van 2018

Blindspots 2018 tussenstandWe zijn over de helft van het jaar, dus een tussenstand van de Blindspots is dan altijd wel lekker. Wat vonden wij van de films die wij in het eerste half jaar van onze lijst hebben kunnen afstrepen? Een lijst die 28 titels rijk is en waarvan we er 12 hebben gezien. In dit overzicht dus een tussenstand en wat wij van de films vonden, waarbij we starten met de tegenvallers.

Tegenvallers, maar nog wel prima

Echt heel slechte films zaten er niet bij. Wel hadden we van Una Mujer Fantástica, Baby Driver, The Fury of a Patient Man, Get Out en T2 Trainspotting meer verwacht. Ook wel logisch, aangezien ze op deze Blindspotlijst staan. Ze staan er tenslotte niet voor niets op. De grootste tegenvaller was misschien nog wel Una Mujer Fantástica. Een film die tenslotte de Oscar voor beste buitenlandse film won. Ook waren vele anderen hier enthousiast over. Wij dus iets minder.

Meer dan prima

Dit zijn al wat minder titels. Drie stuks maar. Song to Song van Malick bijvoorbeeld. Sowieso al een genot om te kijken zijn die films van hem. Een beetje wazig, maar wel op een lekkere manier. In the Crosswind was cinematografisch gezien ook erg sterk. Uniek sowieso. En een goede oorlogsdrama komt altijd wel binnen, zo ook deze, die we hebben gezien op onze filmmarathon. De laatste in dit rijtje is Life. Inderdaad: Life. Een retespannende film die erg vernuftig in elkaar zat. Een tweede deel zou mooi zijn en behoort tot de mogelijkheden.

Films die bijblijven

Ja, de films worden steeds beter, maar het worden er ook steeds minder. De volgende films zullen ons in ieder geval wel bijblijven. Pop Aye was zo een lieve film dat het bijna onwaarschijnlijk is dat je niet van deze film houdt. Althans, wij vonden hem heel fijn. Zo vaak komt het ook niet voor dat een olifant de hoofdrol speelt in een film. mother! was in 2017 een regelrechte bioscoophit. Betiteld als een horrorfilm, daar waar wij het meer een thriller vonden. Een zeer goede thriller overigens, want de opbouw was toch wel heel goed te noemen. Ook hier geldt dat de film een beetje vreemd was, maar wel lekker.

Topper

Eén topper in het lijstje: Your Name. Nog een animatiefilm ook. Niet dat dat erg is natuurlijk, maar zoveel kijken wij die niet, vandaar. En als in een animatiefilm zo mooi met licht speelt dan heb je een extra streepje voor bij ons. Een prachtige liefdevolle film waar ook met tijd wordt gespeeld. Misschien wel één van de beste animatiefilms die wij ooit hebben gezien. Wat wil je dan nog meer?

Gaan we de overige 16 films nog kijken dit jaar? Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid niet lukken. Blade Runner 2049 en The Snowman staan op Film1, I Am Not Your Negro op Cinetree en Het Doet Zo Zeer staat in ieder geval op de recorder. Die moeten dus wel lukken. Voor de andere films is het hopen dat ze ergens te zien zijn. Dan hebben we nog hoop de lijst aan het einde van het jaar helemaal te kunnen afvinken.

Share

Een gedachte over “Een zomerse tussenstand van onze Blindspots van 2018

  1. Jullie maken mooi voortgang! Ik heb er pas 2 van de 12 gezien, dus heb wat in te halen! Hopelijk gaat dat nog lukken.

    En tof om te lezen dat jullie ook zo hebben kunnen genieten van Your Name, inderdaad een topper. Moet hem nog een tweede keer gaan kijken…

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.