Vader

recensie Vader

De korte documentaire Vader gaat over een roadtrip van een vader en zijn bijna volwassen zoon, die elkaar zes jaar lang niet hebben gezien. Wat wij van Vader vinden, lees je in onze recensie.

Het verhaal

Een vader heeft zijn bijna volwassen zoon al zes jaar niet meer gezien. Om de band tussen hen twee te versterken, neemt hij hem mee op een roadtrip. Een trip die vader Jacinto ook reflecteert met zijn vriendin, die thuis is. Want zes jaar is best een lange tijd om je zoon niet gezien te hebben.

Ons eindoordeel?

Vader is sterk in zijn eenvoud. Eenvoud is namelijk ook een kunst op zich. Hoe maak je, door weinig te laten zien, toch je verhaal duidelijk. Nou, zo dus, door veel te observeren. Jacinto is degene die pijn heeft, althans van hem zien we de pijn. Of zijn zoon ook pijn heeft, is onduidelijk. De reden waarom Jacinto zijn zoon niet meer mocht zien weten we niet, maar de pijn is zichtbaar. Het is ook niet belangrijk wat de reden is, want het gaat om de band tussen de twee. Een band die niet meer is zoals die ooit was.

Ook is de documentaire ongemakkelijk. Juist omdat je gesprekken ziet die nergens toe leiden. Het blijven allemaal veilige gesprekken tussen de twee. Het gaat niet om de inhoud, maar om randzaken, zoals een mooi trainingspak uitzoeken bijvoorbeeld. Ook logisch, want hoe ga je om met je biologische zoon, die je al zes jaar niet meer gezien hebt, en daardoor misschien niet het gevoel hebt dat hij je zoon nog is. Die komt dan verder van je af te staan. Dat je die gesprekken dan wel telefonisch voert met je vriendin is ook te begrijpen. Je moet toch je ei kwijt.

Vader is een korte documentaire die sterk in zijn eenvoud is. Observerend kom je als kijker meer te weten, waarbij de ongemakkelijkheid wel zichtbaar is. Maar neem het Jacinto maar eens kwalijk, na zo een lange tijd zonder zijn zoon.

Vader is maakt deel uit van Teledoc Campus.

Regie: Isabel Lamberti
Cast: Jacinto | Shakur
Speelduur: 25 minuten

Share

Een gedachte over “Vader

Wil je reageren?