The Rider

recensie The rider

De dramafilm The Rider gaat over Brady. Hij is een talentvolle rodeoster bij wie zijn schedel wordt vertrapt door een paard. Weg carrière. Wat nu? Wat wij van The Rider vinden, lees je in onze uit ongeveer 175 woorden bestaande B-recensie.

Het verhaal

Brady is een talentvolle rodeoster en een paardentrainer. Als op een dag zijn schedel wordt vertrapt door een paard, houdt zijn carrière op. Er zit maar één ding voor hem op, terug naar huis gaan. Wat nu? Op zoek naar jezelf dan maar.

Ons eindoordeel?

We hebben weer een meesterwerk te pakken hoor. Wat een prachtige en vooral ook liefdevolle film. De constante strijd die Brady heeft met zichzelf kon haast niet beter in beeld worden gebracht. Want wordt het rodeorijden met als risico op een kort leven, of toch de zekerheid? Zijn vrienden en familie spelen hier een belangrijke rol in. De mooiste scène is misschien wel als Brady zijn verstandelijk beperkte zusje vertelt waarom zijn paard dood moest. Dat paard is hij eigenlijk zelf. Brady, zijn vader en zijn zusje spelen zichzelf. Ook de overige rollen zijn personen die zichzelf spelen. Puurder dan The Rider kun je het niet krijgen. Gaat dat zien!

Regie: Chloé Zhao
Cast: Brady Jandreau | Lilly Jandreau | Tim Jandreau | Lane Scott
Speelduur: 103 minuten

Share

6 gedachten over “The Rider”

Wil je reageren?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.