La Pazza Gioia

La Pazza Gioia

Mensenlief, wat een film hebben wij gezien. La Pazza Gioia is een Italiaanse tragikomedie van Paolo Virzi. Als wij één tip mogen geven. Gaat dat zien, want wij vonden het een meesterwerk! Waarom?

Het verhaal

Beatrice is van rijke komaf, houdt geen moment haar mond en is psychisch onstabiel. Ze woont in een ‘ gekkenhuis ‘ vol met vrouwen waar ook een steekje aan los zit. Donatella brengt Beatrice op een vreemde manier tot rust. Zelfs zoveel rust dat ze samen van het terrein af mogen om te werken. En ja hoor, ze ontsnappen. Samen gaan ze op zoek naar bepalende mensen uit hun verleden, waar ze maar geen afscheid van kunnen nemen.

Ons eindoordeel?

Hoewel de film een tragische insteek heeft, is het op vele momenten ook een feelgood-film. Als je denkt dat de film even wegzakt, dan leeft hij weer op. La Pazza Gioia is realistisch, komt binnen en er wordt uitzonderlijk geacteerd. Je kijkt niet naar een film. Nee, je zit in de film!

Regie: Paolo Virzi
Cast: Valeria Bruni Tedeschi | Micaela Ramazotti

Share

6 reacties op “La Pazza Gioia

  1. Als ik dit zo lees, dan heb ik dubbel spijt van onze beslissing van zondagavond. Wij konden kiezen uit The Red Turtle, La Pazza Giogia en Toni Erdmann. En dat was, wat mij betreft, duidelijk de verkeerde keuze…

  2. Pingback: The Daughter De Protagonisten film recensie AustralischDE PROTAGONISTEN

  3. Pingback: De beste films van 2016 volgens filmbloggers van filmblogs.nl! | De Protagonisten

  4. Pingback: Recensie The Leisure Seeker | Italiaanse tragikomedie | De Protagonisten

Wil je reageren?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.