Lijstjestijd: wat bracht 2017 ons in statistieken?

statistieken 2017

Net als vorig jaar, ook dit jaar ons jaar in statistieken. Groeien de bezoekersaantallen? Hoeveel films hebben we gezien? Welke artikelen zijn het beste gelezen? Welke recensies zijn het beste gelezen en nog meer statistieken waar je hoofd helemaal van gaat tollen. Zitten jullie er klaar voor? Komt hij dan: ons filmjaar van 2017 in statistieken.

Groeien de bezoekersaantallen?

Heel simpel; ja. Best wel flink ook. Een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook niet verwonderlijk, want ook het aantal volgers op Facebook en Twitter is gestegen, dus daar zal het wel deels mee samenhangen. Wij bekijken onze statistieken overigens altijd via de app van WordPress. Jullie?

Hoeveel films hebben we gezien, die in 2017 in de bioscoop uitkwamen?

Hierbij vermelden we nadrukkelijk dat het gaat om films die in de bioscoop uitkwamen. Een groot aantal films hebben we namelijk thuis gezien, als screener of op één van de bekendere Video On Demand diensten. Dat zijn dan films geweest die aan het begin van het jaar uitkwamen en nog dit jaar beschikbaar kwamen op VOD. Maar goed, in totaal hebben we dit jaar 87 films gezien die in de bioscopen hebben gedraaid. Een immens verschil met vorig jaar, toen we ongeveer op de helft uitkwamen!

Wat waren de drie best gelezen artikelen?

Deze strijd ging tussen een oude bekende en twee nieuwkomers, waarbij een nieuwkomer toch de winnaar is geworden. Het artikel over Back tot he Future IV is namelijk het meeste gelezen. En dat terwijl dat deel er nooit is gekomen. Blijkbaar zijn er toch veel mensen geïnteresseerd in een nieuw deel, waaronder wijzelf. Op de tweede plek is de oude bekende geëindigd: Onze 10 beste films en documentaires over wielrennen. Niet raar eigenlijk, want iedereen wil toch gewoon wielrennen? Als derde in dit lijstje is dus nog een nieuwkomer geëindigd: Waarom wij Film1 beter vinden dan Netflix? Veel mensen die op Netflix zoeken in combinatie met Film1 gokken wij.

Wat waren de drie best gelezen recensies?

De best gelezen recensie is een film die bij ons wel in de smaak viel: Lion. En deze is echt met stip bovenaan geëindigd kunnen we vertellen! Een Australische op waarheid gebaseerde film over een jongetje die de weg kwijtraakt in zijn geboorteland India en vervolgens in een pleeggezin in Australië terechtkomt. Eenmaal volwassen start hij een zoektocht naar zijn echte ouders.

Nummer twee is een redelijke nieuwkomer, namelijk C’est la Vie. Op nummer drie is Demain tout Commence met Omar Sy geëindigd. De conclusie is dat Franse feelgood films het goed doen bij onze lezers. De best gelezen Nederlandse recensie is overigens Broers, op een knappe zesde plek. Of die in onze top 10 van het jaar komt, lees je snel!

Wat waren de drie meest gebruikte zoektermen?

Hier hebben we twee koplopers. Net als ons best gelezen artikel, is ook de meest gebruikte zoekterm ‘Back tot he Future IV?’. Samen met ‘Spaanstalige films’, eerlijk is eerlijk. Voor die laatste zoekterm zaten ze bij ons goed, want dan vind je onze tien beste Spaanstalige films. Aangezien er een gedeelde eerste plek is, blijft er nog maar één meest gebruikte zoekterm over. Jammer voor ons, want ook die moeten we delen. ‘I, Daniel Blake recensie’ is de eerste en de tweede is ‘Hier ben Ik recensie’.

Overigens is dit een best lastige vraag, want veel zoektermen zijn afgeschermd, waardoor wij niet precies weten met welke zoekterm ze op onze site zijn beland. Helemaal waterdicht zijn deze statistieken dus niet.

Wie waren de drie beste doorverwijzers, waardoor bezoekers op onze site kwamen?

Net als vorig jaar, sluiten we hier de zoekmachines even uit. Die hebben uiteraard de bovenhand. Ons gaat het meer om wat daarna komt. IMDb is sinds dit jaar een grote vriend van ons, op de voet gevolgd door Facebook en Twitter. Op Facebook zijn het dus trouwere lezers dan op Twitter, want op Facebook hebben we aanzienlijk minder volgers. Misschien is Twitter wel een te snel medium?

En hoewel we misschien op meer hadden gehoopt, is filmblogs.nl pas op plek zes geëindigd. Je zou toch denken dat daar meer uit te halen valt? Desalniettemin het blog waar we de meeste doorverwijzingen vandaan halen. Filmvandaag.nl staat op plek twee terwijl filmofiel.nl de rij sluit.

Op welke door ons opgenomen links is het meest geklikt?

Hier sluiten we afbeeldingen even uit, want we hebben het echt even over url’s (zo heet dat toch?). Op de link van de documentaire De Tour van Bauke, die naar de site van de NOS verwijst, is het meeste geklikt. Misschien ook wel logisch, want dat is één van de documentaires die we hebben opgenomen in Onze 10 beste films en documentaires over wielrennen. Op plek twee is de link naar onze Facebookpagina geëindigd, gevolgd door De Filmkijker. Mooi om te zien dat De Filmkijker op die plek staat, want Nostra (de eigenaar) steekt niet alleen veel tijd in dat blog, maar ook in het eerder genoemde filmblogs.nl.

Dat waren ze, onze statistieken van 2017. Op naar weer een nieuw filmjaar. Dat 2018 maar net zo goed mag zijn als 2017. Of voor de helft zo goed, dan is hij nog steeds goed. Althans, voor ons. Hoe goed wij 2017 vonden en wat onze top 10 is, lees je op 31 december. Tot dan!

Share

3 gedachtes over “Lijstjestijd: wat bracht 2017 ons in statistieken?

  1. Boeiende statistieken. Zelf bekijk ik ze regelmatig (meestal via WordPress, soms via Google Analytics), alhoewel niet meer zo vaak als een aantal jaar geleden. Toch is het wel interessant om te kijken wat artikelen zijn die populair zijn.

    Ik zou ook graag willen dat filmblogs.nl hoger in dat rijtje met doorverwijzers staat 😉

    En leuk om te zien dat jullie ook richting m’n blog verkeer sturen. Mijn dank daarvoor!

Wil je reageren?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.